Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νεανικός λαιμός & ντεκολτέ: 4 tips για να τα καταφέρετε

Νεανικός λαιμός & ντεκολτέ: 4 tips για να τα καταφέρετε

Ο λαιμός και το ντεκολτέ συνήθως εμφανίζουν ξαφνικά και νωρίς σημάδια γήρανσης. Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε; Ποιες οι συμβουλές των ειδικών;

Αν το καθημερινό σας skincare σταματά στο πιγούνι σας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Έρευνα που έγινε το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι ενώ σχεδόν το 20% των γυναικών πιστεύουν πως η περιοχή του λαιμού περνάει «κρίση» στην ηλικία των 40, δεν φροντίζουν επαρκώς τη συγκεκριμένη ζώνη με εξειδικευμένα προϊόντα. Γιατί ο λαιμός γερνά τόσο γρήγορα;

Ο λαιμός και το ντεκολτέ προδίδουν με αρκετή ακρίβεια την ηλικία μιας γυναίκας, λένε οι ειδικοί. Η επιδερμίδα τους είναι λεπτή και ευάλωτη με χαμηλή συγκέντρωση λίπους, που σημαίνει πως οποιαδήποτε αλλαγή στην ποιότητά της, όπως συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου, αφήνει εμφανή σημάδια.

Αν σε αυτό προσθέσετε και την έκθεση στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και, κυρίως, στην ακτινοβολία UV, καθώς και τη γενετική προδιάθεση, εύκολα μπορείτε να καταλάβετε γιατί η πρόωρη γήρανση δίνει… προτεραιότητα σε αυτήν τη ζώνη. Αν και οι ειδικοί με κάθε αφορμή τονίζουν ότι κανένα πλάνο αντιγήρανσης δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν συμπεριλαμβάνει το λαιμό και το ντεκολτέ, γεγονός είναι πως συνήθως ασχολούμαστε ελάχιστα έως καθόλου μαζί τους, δίνοντας όλη την προσοχή μας στην περιποίηση του προσώπου και μόνο.

Ωστόσο, αυτή η ζώνη δεν εξαιρείται από το «χρυσό κανόνα» του skincare που δεν είναι άλλος από την πρόληψη: μια τόσο απλή κίνηση, όσο το να γλιστρήσουν τα δάχτυλά σας, καθώς απλώνετε την κρέμα φροντίδας, από το πρόσωπο προς το λαιμό και το ντεκολτέ, αποδεικνύεται αξία ανεκτίμητη στο πέρασμα του χρόνου.

Ραντεβου στον ειδικό;

«Οι θεραπευτικές επιλογές που προσφέρονται στο ιατρείο του ειδικού για την περιοχή του λαιμού είναι πολλές και αποτελεσματικές», λέει η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου. «Το microneedling είναι μια μέθοδος όπου με ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο “γαζώνουμε” το δέρμα ενεργοποιώντας με μικροτραυματισμούς (με κατάλληλες κινήσεις) την παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή. Η μέθοδος μπορεί εκτός από βιταμίνες να συνδυαστεί με PRP αλλά και εξωσώματα», συμπληρώνει.

«Εξίσου αποτελεσματική είναι η θεραπεία με έγχυση μεσοθεραπευτικών ουσιών (υαλουρονικό, πεπτίδια, βιταμίνες) για την αναζωογόνηση του λαιμού. Για τις οριζόντιες ρυτίδες, προτείνουμε “γέμισμα” με λεπτόρρευστα fillers υαλουρονικού οξέος που έχουν μεγάλη διάρκεια, πάνω από 8 μήνες.

Μια άλλη εξαιρετική μη επεμβατική θεραπεία είναι αυτή με πολωμένο φως που έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη σύσφιγξη του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει χειμώνα-καλοκαίρι και στοχεύει στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας, που είναι ακίνδυνη για τα όργανα της περιοχής του λαιμού (θυρεοειδής, λεμφαδένες κ.λπ.), αλλά τόσο διεισδυτική ώστε να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στο λαιμό είναι οι εστιασμένοι υπέρηχοι (HIFU) κυρίως για προγούλι και το Fractional CO2 για φωτογηρασμένους λαιμούς. Οι βιοδιεγέρτες κολλαγόνου (υδροξυαπατίτης, πολυκαπρολακτόνη, PLLA, PDLLA) είναι επίσης αποτελεσματική θεραπεία και στοχεύουν στην κολλαγονογένεση. Τέλος τα boosters υαλουρονικού οξέος είναι μεσοθεραπείες για βαθιά ενυδάτωση διαρκείας», λέει η ειδικός.

4 tips για νεανικό λαιμό & ντεκολτέ

#1 Αποφύγετε να φοράτε άρωμα στο ντεκολτέ σας

Μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα θελκτικό σημείο για να ψεκάσετε το άρωμά σας, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως πρόκειται για παγίδα. Πολλά αρώματα περιέχουν συστατικά που κάνουν την επιδερμίδα φωτοευαίσθητη, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο επιρρεπής στις βλάβες όταν εκτίθεται στον ήλιο.

#2 Μην ξεχνάτε την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού

Ό,τι γνωρίζετε για την επιδερμίδα του προσώπου σε σχέση με την αντηλιακή προστασία ισχύει και για το λαιμό και το ντεκολτέ, πολύ περισσότερο, δε, τους ζεστούς μήνες που βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Προστατέψτε τη με υψηλό SPF σε όλη την περιοχή καθημερινά, όχι μόνο στις διακοπές, για να διαφυλάξετε τη νεανικότητα αυτής της ζώνης.

#3 Αναθεωρήστε το skincare σας

Το πρώτο, σημαντικό βήμα για νεανικό λαιμό και ντεκολτέ είναι να κάνετε συνήθεια την καθημερινή φροντίδα τους, ως συνέχεια της περιποίησης του προσώπου σας. Έτσι, μετά το πρόσωπο, κάντε καθαρισμό στο λαιμό και το ντεκολτέ και στη συνέχεια εφαρμόστε σε στεγνή επιδερμίδα μια κρέμα ειδικά μελετημένη για την περιοχή, με επιλεγμένα ενεργά συστατικά. Αν, ωστόσο, ένα εξειδικευμένο προϊόν δεν «χωράει» στο budget σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε την κρέμα προσώπου σας ώστε η επιδερμίδα του λαιμού και του ντεκολτέ να επωφεληθεί από τα συστατικά της.

#4 Συστατικά-κλειδί

Ο λαιμός και το ντεκολτέ δεν έχουν πολλούς σμηγματογόνους αδένες, γι’ αυτό και εμφανίζουν έντονη τάση για αφυδάτωση. Μην ξεχνάτε να προσφέρετε στην περιοχή πλούσια ενυδάτωση με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, αλλά και τα ceramides, που ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό. Το βράδυ, προτιμήστε ρετινόλη, η οποία είναι ο πιο πολύτιμος αντιγηραντικός σύμμαχος, καθώς επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιήσετε στο λαιμό και στο ντεκολτέ, γιατί η λεπτή επιδερμίδα τους έχει μεγαλύτερη τάση για ερεθισμούς.

Είναι κατάλληλα τα προϊόντα προσώπου για το λαιμό και το ντεκολτέ;

Η απάντηση των ειδικών είναι «ναι», αρκεί να είστε σίγουρη πως δεν περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στη λεπτή –σε σχέση με το πρόσωπο– επιδερμίδα αυτής της ζώνης.

«Προϊόντα προσώπου που προορίζονται να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος και να ενισχύσουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου είναι ωφέλιμα και στο λαιμό και στο ντεκολτέ», εξηγεί η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου και διευκρινίζει: «Κινήσεις που ούτως ή άλλως κάνετε για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας είναι απαραίτητες και στην αμέσως πιο κάτω ζώνη, δηλαδή ο καθημερινός καθαρισμός, η αντιοξειδωτική φροντίδα, η ενυδατική/αντιγηραντική περιποίηση και οπωσδήποτε η αντηλιακή προστασία με υψηλό SPF».

Πηγή: VITA

Sports in

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024