Στην πιλοτική εφαρμογή κλεισίματος ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά προχωρά από σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις παρακάτω διαδικασίες, θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής.

Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν, την μεταβίβαση οχήματος ΙΧ, την ανανέωση της άδειας οδήγησης, την αντικαατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου, την χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, κλοπής ή αλλοίωσης, την χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας και την άρση παρακράτησης κυριότητας οχήματος.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς:

«Η χρήση των υπηρεσιών θα γίνεται πλέον μόνο ψηφιακά, κάτι που όχι μόνο διευκολύνει τους πολίτες αλλά και εγγυάται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης θα έχει ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, χωρίς τις καθυστερήσεις και τις ταλαιπωρίες του παρελθόντος.

Η νέα ψηφιακή εποχή που εγκαινιάζουμε εξασφαλίζει ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνονται με αξιοπιστία και ασφάλεια, δίνοντας τέλος σε κάθε μορφή κατάχρησης ή εκμετάλλευσης. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής διακυβέρνησης».