Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Μαρινάκης: Διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση, ο Μητσοτάκης εκφράζει διαχρονική εθνική θέση

Π. Μαρινάκης: Διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση, ο Μητσοτάκης εκφράζει διαχρονική εθνική θέση

Η ελληνική κυβέρνηση με ενιαία γραμμή, με την εθνική θέση τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί είναι η ελληνική θέση, και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών και από τον υπουργό Άμυνας και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από εμένα και το σύνολο των μελών της κυβέρνησης. Η ελληνική κυβέρνηση με ενιαία γραμμή, με την εθνική θέση τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Κύπρο και αφού σημείωσε ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε το «παρών», ανέφερε πως «είναι πραγματικά λυπηρό, παραπάνω από λυπηρό, να υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στη χώρα, τα οποία να υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα, να υιοθετούν αυτά που λέει η άλλη πλευρά για τους δικούς της λόγους, χωρίς να έχει ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού. Άσχετα από τις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων ή της έντονης κριτικής από Μέσα, πρέπει κάποια πράγματα να τα ξεχωρίζουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα που να μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, και να μιλάνε έτσι, όπως σήμερα κάποια πρωτοσέλιδα, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποδεχόμενοι αυτό που λέει ο Ερντογάν».

«Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση»

«Παίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν ένα ρόλο χρήσιμου ηλίθιου με αυτή την τακτική» υπογράμμισε. Επίσης επανέλαβε ότι διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση, δεν σημαίνει αφέλεια, δεν σημαίνει την παραμικρή υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη είπε ότι θα ήταν καλό να ήταν παρών στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. «Θα ήταν ακόμη καλύτερο ως εικόνα για τη χώρα μας να ήταν εκεί και οι τρεις αρχηγοί των τριών μεγαλύτερων κομμάτων» είπε.

Σε ερώτηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών και το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης, αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναγγείλει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά, υπογράμμισε ότι «αυτό που έχουμε πει είναι ότι μελετάμε τις τιμές και συγκριτικά με πέρυσι (δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές) και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γίνονται έλεγχοι και αν υπάρχει κάτι στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε ως κράτος, τότε αυτό ανακοινώνεται».

«Είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο και δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τον τομέα της ψυχικής υγείας και με πόρους και με προσωπικό και δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο ατύχημα με αμαξοστοιχία τόνισε ότι «η κυβέρνηση κινείται με πράξεις, βελτιώνοντας τις υποδομές και η αντιπολίτευση με συκοφαντίες και εύκολα λόγια».

«Αυτή θα είναι η τετραετία των εγκαινίων και της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων»

«Προσπαθούμε να τρέξουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» είπε υπογραμμίζοντας «ότι αυτή θα είναι η τετραετία των εγκαινίων και της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κόμμα των μουσαμάδων, οπότε το κόμμα των μουσαμάδων να κουνάει το δάχτυλο, σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται τα πολλά λάθη που έχουν γίνει διαχρονικά και το πόσο πρέπει να τρέξουμε, είναι τουλάχιστον υποκριτικό» είπε.

Sports in

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024