Προσέγγιση μέσω Κύπρου επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με το σύμβολο της Κυπριακής τραγωδίας Χαρίτα Μάντολες.

Μετά τη γνωστοποίηση της συνάντησης ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δημοσιεύσει σχετικό βίντεο με την αφήγηση των τραγικών γεγονότων από τη Χαρίτα Μάντολες (που η ιστορία της έγινε ιδιαίτερα γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Famagusta του Mega).

Στη δημοσίευση αυτή απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως το ζήτημα των αγνοούμενων της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα. «Εμείς, θα αναδείξουμε το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα χιλιάδων οικογενειών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προαναγγέλλοντας δράσεις για το ζήτημα αυτό στο ευρωκοινοβούλιο και καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τεθεί το ζήτημα των αγνοουμένων και στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως «το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες».

Παράλληλα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μανιάτη, τονίζοντας ότι ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις, θα διατηρεί ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τους υψηλούς στους… φιλικούς τόνους

Άξιο αναφοράς είναι οι φιλικοί τόνοι μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, γεγονός που λίγους μήνες πριν δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε τον Νίκο Ανδρουλάκη ως «εκβιαζόμενο» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι είναι «χαμηλής ποιότητας αξιωματική αντιπολίτευση» και ότι «κάνει lifestyle αντί για πολιτική».

Ενδεχόμενα η συγκεκριμένη κίνηση να αποτελεί προάγγελο των επόμενων εξελίξεων στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς, δείχνοντας τη διάθεση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και κοινωνικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Συνεχίζουν τις δράσεις οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο, είναι γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε προεκλογικό-εσωκομματικό χρόνο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οδεύει προς το συνέδριό του όπου αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου στα Ιωάννινα, όπου στις 14:00 θα συναντηθεί με το ΔΣ της περιφερειακής ένωσης δήμων Ηπείρου. Στις 20:00 θα μιλήσει σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ο Χάρης Δούκας θα μιλήσει σε συνάντηση φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Γλυφάδα, στις 20:00, ενώ το απόγευμα ο Μιχάλης Κατρίνης θα μιλήσει σε φίλους και στελέχη του κόμματος στη Λάρισα.