Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν προκαλεί, ο Μπάιντεν αποχωρεί, ο Τράμπ καραδοκεί, ο Μητσοτάκης έχεις λόγους πολλούς να ανησυχεί

Ο Ερντογάν προκαλεί, ο Μπάιντεν αποχωρεί, ο Τράμπ καραδοκεί, ο Μητσοτάκης έχεις λόγους πολλούς να ανησυχεί

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την καθημερινότητα των πολιτών αποδεικνύεται αντιστρόφως ανάλογο των ποσοστών, το ΠΑΣΟΚ είναι περίπου εδώ, σχεδόν ενωμένο, καθόλου δυνατό, άνοιξε θέση προεδρική σε κοτζάμ Αμερική και το πουλέν μου πήγε και έμπλεξε με ...πλεμπαίων Κεντρική Επιτροπή

Το ρημάδι το τάιμινγκ

Ειμαι να σκάσω… και εγώ και η Γερτρούδη. Πετάξαμε τα χαρτιά στο τραπέζι και είχα και φύλλο καλό.. Αλλά δεν άντεξα. Μόλις είδα και τη φωτογραφία του Στεφανάκου δίπλα στον «να ταν τα νιάτα δυο φορές τα γηρατειά καμία» Τζο Μπάιντεν ο συνειρμός ήταν αναπόφευκτος. Τώρα που ανοίγουν οι θέσεις οι καλές, οι ταιριαστές στο πουλάκι μου, ο Στέφανος ασχολείται με κόμματα που καλύτερα να τους κάψεις το σπίτι παρά να αφήσεις μισή αιχμή για την ηθική τους και να παραβείς το καταστατικό τους. Που μπορούσε να ‘ναι πρόεδρος της Αμερικής. Πλανητάρχης!!! Ωραίος, νέος, αυτοδημιούργητος, με τα social media να τα παίζει στα δάκτυλα, άνθρωπος της αγοράς και των επιχειρήσεων… Τι να φτουρήσει ο Τραμπ δίπλα του; Και αντί να περπατάει, όμορφος σαν τα κρύα τα νερά στον Λευκό Οίκο, και τα πλήθη να παραληρούν με τα «είμαι ο δικός σας Στέφανος και είμαι πατριώτης» και ελάτε να γνωριστούμε στο οβάλ γραφείο, είναι σε κείνη την μπανάλ πλατεία -πώς την λένε Κουμουνδούρου;- να του λένε θέλεις να κάνεις το κόμμα προσωποκεντρικό και μεταλλάσσεις την Αριστερά. Και να αναγκάζεται το παιδί, που τώρα τα μαθαίνει, να λέει τι είναι Αριστερά, «μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά», και να φαίνεται ασεβής που διώχνει από το σπίτι τους ιδρυτικά στελέχη με ιστορία στην Αριστερά. Τα πάντα είναι θέμα τάιμινγκ τελικά… καλά τα ‘λεγε ο μπαμπάς. Γιατί στο κάτω – κάτω ακόμη και η Χαριλάου Τρικούπη πιο κοντά στο Κολωνάκι… άλλος αέρας. Χαντακώθηκε το χρυσό μου.

Μποφόρια

Θα παρατηρήσατε ότι αιφνιδίως στα μέχρι τώρα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο καιρός «έβγαλε» μποφόρ. Με αφορμή τα επετειακά της τουρκικής εισβολής του 1974. Δεν διαθέτω την πλήρη εικόνα, όμως θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις….

Δεν είναι τυχαίο

Πρώτον, η προτροπή του Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να «μαλώσει» τον υπουργό Αμυνας κ. Νίκο Δένδια, δεν είναι αφελής, υπερβαίνει κάθε διπλωματικό πρωτόκολλο και σίγουρα δεν είναι τυχαία – θεωρώ πως σχετίζεται με την πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ!

Κι άλλοι…

Δεύτερον, η σχεδιαζόμενη επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, δεν νομίζω να βρίσκει σύμφωνο το βασικό τμήμα της αντιπολίτευσης εν Ελλάδι. Επί παραδείγματι η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη για τους αγνοούμενους με την αναφορά μεταξύ των άλλων «Αγαπητέ Νίκο Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους» έχει διπλή ανάγνωση….

Συνεργασία;

Η πρώτη αφορά το θέμα της συνεργασίας των δύο κομμάτων – στο ευρωκοινοβούλιο εν προκειμένω…. Η δεύτερη είναι πως ανοίγει ένα θέμα με το οποίο δεν θα είναι ευτυχείς οι Τούρκοι. Και μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο, που κανένα από τα άλλα ελληνικά κόμματα δεν μπορούν παρά να το στηρίξουν! Και η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας!

Δεύτερη φορά

Να σημειώσω επίσης ότι είναι η δεύτερη φορά μετά από τις ευρωεκλογές που ο κ. Κασσελάκης τείνει «χείρα φιλίας» προς τον κ. Ανδρουλάκη. Η πρώτη ήταν όταν σε συνέντευξη του αναγνώρισε πως ήταν λάθος του να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ως «εκβιαζόμενο»! Κάτι που δείχνει και τις διαθέσεις της Κουμουνδούρου….

Θυσία στην καθημερινότητα

Εν τω μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να «θυσιάσει» τις φετινές διακοπές του για να ανασυγκροτήσει, εν μέσω θέρους, το καταπτοημένο προσωπικό του γόητρο, αλλά και της κυβέρνησης, προκειμένου να κάνει restart τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Και δεδομένου ότι το «πακέτο» των παροχών φέτος θα είναι εξαιρετικά φτωχό – όλα λίγο πολύ έχουν ανακοινωθεί και προεξοφληθεί – θεωρεί ότι αφού δεν υπάρχουν λεφτά, τουλάχιστον ας ασχοληθεί με την καθημερινότητα των πολιτών. Αναγκαστική επιλογή! Ομως η καθημερινότητα είναι σωστό «ναρκοπέδιο»!

Οι γιατροί

Χθες για δεύτερη φορά – ξέρετε στην μακρόσυρτη ανάρτηση του στο fb με τον απολογισμό της εβδομάδας – απευθύνθηκε και πάλι στους γιατρούς, προτρέποντας τους να κάνουν δύο – τρεις εφημερίες τον μήνα σε επαρχιακά νοσοκομεία. Τους το είπε για δεύτερη φορά «γλυκά γλυκά» – τον ρόλο του κακού τον έχει αναλάβει ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τους απειλεί με επίταξη.

Πρόβλημα

Δεν γνωρίζω όμως αν θα τον ακούσουν κι αυτή τη φορά. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι πως πολλά επαρχιακά νοσοκομεία είναι σχεδόν υπό διάλυση και αυτό προσθέτει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Η υγεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες….

Η ακρίβεια

Για τον περιορισμό της ακρίβειας έβγαλε στην αγορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μάλιστα με … άγριες διαθέσεις! Κι έχει σκοπό να τους ρίξει όλους στα … «λιοντάρια». Εννοώ τις επιχειρήσεις. Και θα περιμένει την φίλη του την Ούρσουλα να ανοίξει την έρευνα για τις πολυεθνικές.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας

Βέβαια του την χάλασε λίγο την υπόθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρα με την πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά εγχώρια! Αλλά εν πάση το άφησε να περάσει!

Και τα υπόλοιπα

Κι είναι κι άλλα. Πολλά! Ομως η παροιμία λέει πως «οταν κάνουν σχέδια οι άνθρωποι ο Θεός γελάει»! Διότι δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και το πρόβλημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόβλημα που ακούει στο όνομα «Αντώνης Σαμαράς», τις αντιδράσεις των βουλευτών για την μετάλλαξη» του κόμματος από δεξιό σε «κεντρώο». Ων ουκ έστιν αριθμός…. Και το επιχειρούμενο restart του Σεπτεμβρίου δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά. Αλλά η ελπίδα….

Οι συμμαχίες στο δεύτερο γύρο

Στην Χαριλάου Τρικούπη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων κινείται σε κανονικούς ρυθμούς. Κι ο κάθε υποψήφιος από τους «επιφανείς» κάνει και τα κουμάντα του για την δεύτερη Κυριακή. Προσέξτε τις αντιπαραθέσεις και θα καταλάβετε. Ο νυν πρόεδρος κ. Ανδρουλάκης «κλείνει το μάτι» στην κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Χάρης Δούκας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας «τα πάει καλά» με τον συνυποψήφιος του και βουλευτή της Α΄Αθηνών κ. Παύλο Γερουλάνο, που φαίνεται πως η πολιτική τους mentalite ταιριάζει. Δεν είναι σαφής ακόμη η τοποθέτηση του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος επιτέθηκε σφόδρα στην κυρία Διαμαντοπούλου και δεν φαίνεται να «λειτουργούν» οι «γέφυρες»« με τον κ. Ανδρουλάκη. Ως εκ τουτου δεν αποκλείεται να στοιχηθεί με τον κ. Δούκα. Αλλά είναι ακόμη νωρίς.

Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη

Η βουλευτής του Βόρειου Τομέα κυρία Μιλένα Αποστολάκη θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη. Και δεν είναι γνωστό τι θα κάνει η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, που κινείται στον ίδιο «χώρο» με την κυρία Διαμαντοπούλου.

Σαμπάνιες για τον Ανδρουλάκη

Στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης, στην Κουμουνδούρου, στον έβδομο όροφο, θα ανοίξουν σαμπάνιες! Εστω και με έξοδα του προέδρου κι όχι του κόμματος. Τα δύο κόμματα θα μπορούν – κι εκτιμώ ότι θα το κάνουν – να συνεργαστούν όπου είναι δυνατόν, κι όταν έρθει η ώρα των εκλογών βλέπουμε!

Πλερέζες για τον Δούκα

Αντιθέτως αν εκλεγεί ο κ. Δούκας θα πράγματα θα είναι δύσκολα. Θα καλέσει σε προσκλητήριο όλα τα «απολωλότα» στελέχη που αποχώρησαν την περασμένη δεκαετία – κι όχι μόνο. Κι οι πρώτοι φυσικά που θα τρέξουν να ανταποκριθούν θα είναι οι γνωστοί … κειμενογράφοι! Το βέβαιο είναι ότι θα ανοίξει η πόρτα και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θα φύγουν.

Sports in

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού σε περίπτωση που επιστρέψει ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι αυτός που καθορίζει όλο το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024