Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, έχει ισχυροποιηθεί αρκετά, ειδικά στην περιφέρεια, δεν έχασε κάποιον από τους σημαντικούς παίκτες του και περιμένει τη μεγάλη προσθήκη του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ έχει συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους για τη σπουδαία επιστροφή του στο λιμάνι και μάλιστα με ένα «χρυσό» πολυετές deal, που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον Ολυμπιακό μετά τον Τζος Τσίλντρες.

Το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί λύση με τους Τορόντο Ράπτορς, κάτι που εφόσον γίνει θα τον ντύσει ξανά στα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν όσο χρειαστεί πλέον τον Σάσα, αφού έχουν γίνει όλες οι υπόλοιπες κινήσεις (Βίλντοζα, Ντόρσεϊ, Έβανς), ενώ και το θέμα του ίδιου του παίκτη με την αποδέσμευση του από τους Ράπτορς αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Τα δεδομένα για το ερυθρόλευκο ρόστερ

Μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί και ο Έλληνας ατζέντης του, Νίκος Λώτσος στο Τορόντο για να λυθεί το ζήτημα του συμβολαίου του. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ημέρα που κυκλοφόρησε η μεγάλη συμφωνία για την επιστροφή του Βεζένκοφ τα σενάρια περί αποχωρήσεων από το ρόστερ του Ολυμπιακού δίνουν και παίρνουν, όπως και για έξτρα μεταγραφή, όμως φαίνεται πως όλα εξαρτώντας στον σχεδιασμό των Πειραιωτών αποκλειστικά από τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Το πιθανότερο σενάριο εφόσον έρθει ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, είναι να μην προχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι σε άλλη προσθήκη, αλλά την ίδια ώρα να μην αποχωρήσει και κανένας από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ. Οι φήμες κυρίως γύρω από τους Πετρούσεφ, Πίτερς και ΜακΚίσικ, υπάρχουν σε μόνιμη βάση, όμως όλοι δεσμεύονται με συμβόλαιο (οι δύο πρώτοι για άλλα δύο χρόνια) και ο Μπαρτζώκας έχει αποδείξει πως τους θέλει και τους τρεις στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά.

Με λίγα λόγια αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει τον Βεζένκοφ τότε δεν θα υπάρξει άλλη προσθαφαίρεση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Πειραιώτες θα πάνε με το υπάρχον ρόστερ (+ τον Σάσα), το οποίο θα είναι ένα από τα πληρέστερα που είχαν ποτέ, με τουλάχισον 2-3 παίκτες σε κάθε θέση και κυρίως την καλύτερη front line στην Ευρώπη.