Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπανούλης: «Συχνά μια ήττα είναι πιο σημαντική από μια νίκη»

Σπανούλης: «Συχνά μια ήττα είναι πιο σημαντική από μια νίκη»

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως τα διδάγματα από την ήττα της Εθνικής από την Σερβία μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την ήττα της Εθνικής από τη Σερβία στο τελευταίο φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Όσα είπε ο Σπανούλης:

Για την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας: «Δεν μπορέσαμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε. Είδαμε αρκετά πράγματα, κάποια λίγα θα κρατήσουμε, κάποια πολλά θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε. Ήταν ό,τι καλύτερο για μας ένα τέτοιο παιχνίδι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η δουλειά μας στα ριμπάουντ ήταν πολύ φτωχή, ήταν 37-22 τα ριμπάουντ και είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Επίσης δεν σταματήσαμε ποτέ την κυκλοφορία του παιχνιδιού τους. Είχαν 30 ασίστ, εμείς είχαμε 20 που είναι ένα καλό νούμερο αλλά οι 30 ασίστ είναι εξωπραγματικό νούμερο και πρέπει να το βελτιώσουμε».

Για την απουσία του Νικ Καλάθη από το τελευταίο φιλικό: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Νικ (Καλάθης) και τι σημαίνει για την ομάδα μας, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Δεν το κάναμε τόσο καλά σήμερα, ήμασταν διστακτικοί, πιστεύω πως οι Σέρβοι το ήθελαν παραπάνω από μας, μας έδειραν, μας έβγαλαν από το παιχνίδι μας και είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε εν όψει των επίσημων αγώνων».

Για το γεγονός ότι γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από δέκα σερί νίκες ως προπονητής: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σερί, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά καμιά φορά μια ήττα είναι πιο χρήσιμη από μια νίκη. Χρειαζόμασταν να δούμε και τα λάθη μας, όχι μόνο τα καλά μας, γιατί δεν είναι όλα ωραία. Έχουμε να διορθώσουμε πολλά. Αυτό είναι το επίπεδο των ομάδων που θα διεκδικήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε πρέπει να βελτιώσουμε πολλά».

Για το μεγάλο ροτέισον που έκανε: «Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε τον χρόνο, να δούμε κάποια σχήματα, το παιχνίδι προσφερόταν, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Η Σερβία είναι φαβορί για τα μετάλλια, έπαιζαν σε ένα γεμάτο γήπεδο και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, θα έρθουν και τέτοιες μέρες. Πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα και να επιστρέφουμε δριμύτεροι».

Για τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει: «Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και μαχητικοί από ό,τι σήμερα, βγήκαμε έξω από τις συνήθειές μας. Έχουμε πει ότι η άμυνα είναι το DNA μας. Επίσης χωρίς ριμπάουντ δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ, γιατί μια καλή άμυνα τελειώνει με το ριμπάουντ. Εμείς βγάζαμε κάποιες άμυνες αλλά χάναμε το ριμπάουντ. Στην επίθεση δεν πρέπει να είμαστε διστακτικοί».

Για την απόφαση για την τελική δωδεκάδα των Ολυμπιακών Αγώνων: «Θα μάθετε σύντομα. Όλα τα παιδιά έκαναν μεγάλο αγώνα στην προετοιμασία. Κι αυτά τα παιδιά που κόπηκαν. Τις επόμενες ώρες θα το μάθετε».

Για το αν όλοι οι παίκτες θα είναι στην παρέλαση των Ολυμπιακών Αγώνων: «Σαν προπονητής θέλω η ομάδα να είναι πιο έτοιμη και ξεκούραστη. Σαν άνθρωπος όμως δεν μπορώ να στερήσω στα παιδιά να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Εμπιστεύομαι τα παιδιά ότι θα είναι έτοιμα».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024