Ο Παναθηναϊκός ξεκινά την ευρωπαϊκή του παρουσία στις 25 Ιουλίου από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και το ματς κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ.

Ωστόσο, τη Δευτέρα (22/7) ο Κυπελλούχος Ελλάδας έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, στον οποίο θα βρεθεί αν αποκλειστεί τους Βούλγαρους.

Πότε θα γίνουν τα ματς

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από του ζευγαριού Ζρνίσκι Μόσταρ (Βοσνία) -Μπράβο (Σλοβενία). Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 15/8.

Ως προς τα Playoffs είναι δύσκολο ακόμα να θέσουμε έστω και κατά προσέγγιση τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό, μιας και μπορούν να υποβιβαστούν ακόμα και ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στο Champions League. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προκριματικού τα δεδομένα θα είναι περισσότερα και μπορεί να γίνει πιο εύκολα μια πιθανή σκιαγράφηση των playoffs του Conference League.

Η ΑΕΚ θα είναι ανίσχυρη και έτσι κινδυνεύει να πέσει στα σκληρά, όπως η Τσέλσι, η Φιορεντίνα και η Μπέτις. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ισχυρός, μόνο αν αποκλειστεί από την Μπότεφ στο Europa League και αποκλείσει στη συνέχεια μια ομάδα με υψηλό συντελεστή στον τρίτο προκριματικό του Conference League, όπως η Κοπεγχάγη.