Ο ΠΑΟΚ αρχίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία στις 24 Ιουλίου από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ωστόσο τη Δευτέρα (22/7) έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, στον οποίο θα βρεθεί αν αποκλειστεί την Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Μάλμε -Κλάκσβικ. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου κι η ρεβάνς στις 15 του ίδιου μήνα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε περίπτωση που ο Δικέφαλος του Βορρά προκριθεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του ίδιου ζευγαριού.

Αναλυτικά τα ζευγάρια από το Champions Path:

Μάλμε/Κλάκσβικ – ΠΑΟΚ/Μπόρατς
Σάντα Κολόμα/Μίντιλαντ – Μπόντο Γκλιμτ – ΡΦΣ Ρίγα
Τσέλιε/Σλόβαν – Σάμροκ Ρόβερς/Σπάρτα Πράγας
Πανεβέζις/Γιαγκελόνια – Στεάουα/Μακάμπι Τελ Αβίβ
ΑΠΟΕΛ/Πετροκούμπ – Φερεντσβάρος/Δε Νιου Σεντς
Λουντογκόρετς/Ντιναμό Μινσκ – Λίνκολν/Κάραμπαγκ
Στα playoffs του Europa League τα δύο μονοπάτια ενώνονται σε ένα, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες δύο διοργανώσεις μιας και εκεί διατηρούνται το Champions Path και το League Path. Για τα πιθανά ζευγάρια στα playoffs τα πράγματα θα γίνουν ξεκάθαρα όταν ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός γύρος.

Οι παρακάτω ομάδες που χωρίζονται σε ισχυρούς και ανίσχυρους προέκυψαν με την προϋπόθεση ότι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Σε αυτό το σενάριο ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στα playoffs του Champions League και ο Παναθηναϊκός του Conference League.