Ο 29χρονος Δανός εξτρέμ, Πιόνε Σίστο αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση του Άρη καθώς υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και μάλιστα ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο 29χρονος αριστερός εξτρέμ, που έχει 26 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική Δανίας, προέρχεται από την Αλάνιασπορ από την οποία μένει ελεύθερος και θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία.

Ο Σίστο είναι παιδί γονέων από το Νότιο Σουδάν. Γεννήθηκε στην Ουγκάντα και μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δανία σε ηλικία μόλις δύο μηνών. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του από τα επτά του χρόνια και σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μίντιλαντ σε ηλικία 16 ετών.

Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα Κυπέλλου με τη Ράντερς, τον Νοέμβριο του 2012 ενώ το βάπτισμα του πυρός στο πρωτάθληαμ ήρθε έναν μήνα μετά στην εκτός έδρας ήττα από την Κοπεγχάγη με 2-1.

Έκτοτε ακολούθησε μα τετραετία στην οποιά καθιερώθηκε γρήγορα ως βασικός και έγινε σημείο αναφοράς σε μικρή ηλικία, φτάνοντας μάλιστα να ντεμπουτάρει με την Εθνική Δανίας το 2015. Για να φτάσουμε στο 2016… Εκεί που μπήκε μία άνω τελεία στην παρουσία του στη Μίντιλαντ, όπου μέχρι τότε μετρούσε 113 συμμετοχές και 31 γκολ.

Η Θέλτα χτύπησε την πόρτα της Μίντιλαντ με… 6 εκατ. ευρώ και πήρε τον Σίστο στην Ισπανία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!. Στο Βίγκο ο Σίστο κατέγραψε 135 συμμετοχές με 18 γκολ και 14 ασίστ πριν επαναπατριστεί για λογαριασμό της Μίντιλαντ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.