Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Μουζακίτης: Όλοι μιλούν για τον «Λαμίν Γιαμάλ του Ολυμπιακού»- «Τον θέλουν ήδη ομάδες από Ιταλία και Ισπανία» (vids)

Χρήστος Μουζακίτης: Όλοι μιλούν για τον «Λαμίν Γιαμάλ του Ολυμπιακού»- «Τον θέλουν ήδη ομάδες από Ιταλία και Ισπανία» (vids)

Ο αρχηγός της χρυσής γενιάς του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουζακίτης, έβαλε καρμπόν στο πιο όμορφο γκολ του Euro- Και η αποθέωση είναι…

Δύο εβδομάδες πριν ο Λαμίν Γιαμάλ, έβαζε το αμπαλάζ στο δικό του Euro, πετυχαίνοντας ένα από εκείνα τα γκολ που πλάι τους έχουν προκαταβολικά την ένδειξη για πάντα. Η ζωγραφιά με το αριστερό στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Ένα ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικό έργο τέχνης από τον μικρό πρίγκιπα της Ευρώπης που 13 Ιούλη έκλεισε τα 17.

Δυο εβδομάδες μετά; Ο Χρήστος Μουζακίτης έβαλε διάφορους στην υποψία πως κατάφερε και έκρυψε… καρμπόν ανάμεσα στο δικό του αριστερό και τη μπάλα. Στο καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στην φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μαλίν. Δεν ήταν ημιτελικός Euro φυσικά. Ήταν όμως ένα από εκείνα τα καλοκαιρινά τεστ που η εικόνα ταξιδεύει παντού. Και αναπόφευκτα η σχέση παγιώθηκε. Ένα γκολ… Γιαμάλ, από έναν συνομήλικο του Γιαμάλ. Από έναν άλλο 17χρονο. Εκείνον που πριν από μερικούς μήνες κατάφερε κάτι που δεν μπόρεσε ο Γιαμάλ: Να οδηγήσει σαν αρχηγός τους συμπαίκτες του στην κατάκτηση του Youth League.

Το 17χρονο «διαμάντι» του Ολυμπιακού που έχει «τρελάνει» την Ευρώπη

Με την ευκαιρία; Επτά ματς η Μπαρτσελόνα στο Youth League 2022-23, έναν χρόνο πριν το σχολικό του Ρέντη ταξιδέψει στο όνειρο της Νιόν. Ο Γιαμάλ αγωνίστηκε στα έξι. Η Μπάρτσα –όπως ο Ολυμπιακός έναν χρόνο μετά- νίκησε την Ίντερ και τη Μπάγερν Μονάχου. Στους «16» όμως έπεσε στα βράχια της Άλκμααρ (0-3). Ο Μουζακίτης, ο Μπάμπης Κωστούλας και τα άλλα παιδιά στους «16» ήταν που άρχισαν να… ζεσταίνονται.

Δεν είναι «κρυφές» οι χάρες αυτής της Ερυθρόλευκης γενιάς. Στο ποδόσφαιρο του 2024 αυτό δα έλειπε να μην υπάρχει παρακολούθηση και ανάλυση σε 17χρονους που κατάφεραν να κατακτήσουν το Champions League των Νέων και τον επόμενο μήνα θα παίξουν για το διηπειρωτικό στο Μαρακανά –κόντρα στη Φλαμένγκο-. Επιβεβαιώνεται εύκολα από το αλά… Γιαμάλ γκολ του Μουζακίτη. Τα όσα γράφονται για τον νεαρό μέσο από κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης. «Τον Γιαμάλ του Ολυμπιακού»…

«Τον παρακολουθούν ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία» προειδοποιεί το «footballtransfers» σε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα για τον αρχηγό της ομάδας Νέων που αυτές τις ημέρες διεκδικεί μια θέση στο ρόστερ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τον ίδιο που βρίσκεται στον Ολυμπιακό από την ηλικία των 7 ετών και που ξεκίνησε με γάντια τερματοφύλακα πριν πάρει θέση στην καρδιά του γηπέδου, όπως ο αγαπημένος του παιδικός ήρωας, ο Λούκα Μόντριτς: «μόνο που ο Μουζακίτης είναι αριστεροπόδαρος» προσθέτει το πολύ ενημερωμένο ρεπορτάζ.

Αποθέωση για τον Μουζακίτη

 Ο Ολυμπιακός πριν από μερικούς μήνες κατέκτησε το UEFA Youth League με τα «χρυσά» μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να κάνουν πλάκα σε όλη τη διοργάνωση και να «τρελαίνουν» όλη την Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 της Μίλαν στον τελικό και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Αντώνη Παπακανέλλο και τον Φάνη Μπάκουλα να σκοράρουν τα δύο τέρματα και τον Χρήστο Μουζακίτη να είναι αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την κορυφή.

Ο 17χρονος μέσος λίγο καιρό μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας Νέων βρίσκεται στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία και έχει ξεχωρίσει, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πιστεύει στο παιδί-θαύμα των Πειραιωτών και εκείνος να κάνει… παπάδες.

Τόσο στο πρώτο φιλικό με τον Άγιαξ που πέρασε σαν αλλαγή, όσο και στο δεύτερο με τη Μέχελεν «έβγαλε» μάτια, ενώ πέτυχε ένα ανεπανάληπτο τέρμα κόντρα στους Βέλγους που… θύμισε Λαμίν Γιαμάλ στον ημιτελικό του Euro ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία.

Ο Μουζακίτης έχει «τρελάνει» όλη την Ευρώπη με το τέρμα που πέτυχε στο φιλικό στην Ολλανδία, αλλά και με τα απίθανα χαρακτηριστικά που έχει. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και τεχνικά, ενώ διαθέτει ένα τρομερό αριστερό πόδι. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ηλικία του, με το «διαμάντι» του Ολυμπιακού να είναι μόλις 17 και να έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Ήδη είναι πρώτο θέμα στο εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με το «footballtransfers», παρακολουθούν στενά την περίπτωση του μεγάλα κλαμπ τόσο από την Ισπανία όσο και από την Ιταλία. Από εκεί και πέρα, γίνεται ειδική αναφορά στη δουλειά που γίνεται στον Ρέντη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ενώ υποκλίνονται στο επίπεδο των ακαδημιών των Πειραιωτών. Κάτι που έγινε και από τον Άγιαξ, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ, που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο λιμάνι.

Ο Μουζακίτης είναι ένα παιδί που βρίσκεται στον Ολυμπιακό από 7 χρονών και ξεκίνησε σαν τερματοφύλακας, όμως οι προπονητές και οι γυμναστές της ομάδας είδαν το πόσο κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής είναι και μπορεί να γίνει και του άλλαξαν θέση. Πλέον, είναι ένας μέσος που μπορεί να παίξει σε όλη τη μεσαία γραμμή, ενώ σύμφωνα με αναφορές και ειδικούς έχει παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και με τον Λούκα Μόντριτς. Μόνο που ο Μουζακίτης είναι αριστεροπόδαρος. Στο εξωτερικό έχουν πάθει… πλάκα με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλά και με όλους τους πρωταθλητές Ευρώπης της «χρυσής» γενιάς της ελληνικής ομάδας.

Το γκολ που έκανε τον γύρο του κόσμου

Ο Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει πάρει μαζί του στην προετοιμασία τον Μουζακίτη γιατί πιστεύει στις δυνατότητες του και γιατί θεωρεί ότι μπορεί να παίξει στην πρώτη ομάδα. Για αυτό και τον έχει χρησιμοποιήσει τόσο πολύ και στα δύο φιλικά.

Κόντρα στη Μέχελεν έβαλε το απίστευτης ομορφιάς γκολ, που θύμισε Λαμίν Γιαμάλ και δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στην πρώτη ομάδα, εκτός από την Κ19. Το γκολ κόντρα στους Βέλγους όσες φορές και να το δει κανείς δεν το χορταίνει. Η κίνηση του από πλάγια αλλά πάνω απ’ όλα το σουτ που έστειλε την μπάλα σε γωνία που στήνουν τον ιστό τους οι αράχνες, είναι δείγμα του ταλέντου του νεαρού άσου.

Η γκολάρα του Γιαμάλ στο Euro

Το σχεδόν τέλειο 45λεπτο με τον Άγιαξ

Ο Μουζακίτης εκτός από την εμφάνιση με τη Μέχελεν μια μέρα πριν έδειξε εξαιρετικά δείγματα και απέναντι στην ομάδα του Άγιαξ.

Ο 17χρονος μπορεί να μπήκε σαν αλλαγή, αλλά ξεχώρισε και έκανε ένα σχεδόν αλάνθαστο και δίχως ψεγάδι δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στον Άγιαξ, τραβώντας και όχι άδικα επάνω του όλα τα βλέμματα, με τους αριθμούς του να εντυπωσιάζουν.

Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε 45 λεπτά και πρώτη φορά σε ανεπίσημο ματς με την ομάδα των ανδρών του Ολυμπιακού και είχε: 25 επαφές με την μπάλα και μόλις μία λάθος πάσα (20/21 επιτυχημένες), δημιούργησε δύο τελικές ευκαιρίες, είχε 2/3 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές, δύο τάκλιν, 2/2 εναέριες κερδισμένες «μονομαχίες» και μία τελική που βρήκε εστία.

Δεν είναι τυχαίο πως «κοτζάμ» Άγιαξ που φημίζεται για την παραγωγική διαδικασία νέων παικτών εντυπωσιάστηκε από την εικόνα των νέων παιδιών του Ολυμπιακού.

Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά δεν σταμάτησαν να δίνουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους των Πειραιωτών, αναφέροντας συνεχώς σε πόσο υψηλό επίπεδο είναι, ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας και η… παρέα τους.

Sports in

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024