Η σημερινή μέρα αποτελεί αφετηρία ενός καλύτερου μέλλοντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση στην θέση του προέδρου της ΕΠΟ, με το εντυπωσιακό μάλιστα ποσοστό (87/%), δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις.

Εξελίξεις με γνώμονα την δημιουργία υγιών συνθηκών που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα βάλουν οριστικό τέλος στην περίοδο της εσωστρέφειας και των αμέτρητων προβλημάτων.

Τράβηξε τα πάνδεινα το ελληνικό ποδόσφαιρο τα χρόνια της προηγούμενης διοίκησης και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι η ώρα για αλλαγή.

Μια αλλαγή που θα εστιάσει στην διαμόρφωση κλίματος ανάπτυξης και διαφάνειας στους κόλπους της ομοσπονδίας, προκειμένου να μην επιστρέψουμε σε εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Με την παρουσία των εκπροσώπων του Ολυμπιακού (Αγραφιώτης), ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος) και Βόλου (Μπέος) στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ (μέσω της Σούπερ Λιγκ() διαμορφώνουν οριστικά νέους συσχετισμούς.

Με στόχο αυτό που προαναφέραμε. Να κάνει βήματα μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω του μια μαύρη περίοδο. Μια περίοδο που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Είχαν ειπωθεί πολλά τα τελευταία χρόνια για τις συνθήκες με τις οποίες κινήθηκε η ομοσπονδία και ήταν όλα αλήθεια. Δυστυχώς χάθηκε κάθε έννοια αξιοπιστίας, χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε «δέσμιο» συμφερόντων.

Το αποτέλεσμα όμως της εκλογικής διαδικασίας στην ομοσπονδία δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, ξεκινώντας από την θέσπιση ξεκάθαρων αρχών διαφάνειας, τις οποίες θα πρέπει να σεβαστούν όλοι.

Η συγκρότηση αυτών των αρχών θα λειτουργήσει ως εχέγγυο για μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μια νέα εποχή που θα εγγυηθεί την πρόοδο των εθνικών ομάδων αλλά και των ελληνικών συλλόγων.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την περίοδο που… καταπατήθηκαν κάθε έννοια λογικής κι εφαρμογής κανονισμών και όλοι είναι υποχρεωμένοι να θυμούνται τις πολιτικές που «βύθισαν» στην αναξιοπιστία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν πολιτικές που προκάλεσαν εντάσεις και πολλά προβλήματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή για την αλλαγή πορείας.

Η ευκαιρία που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ιστορική, καθώς στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.

Η διοίκηση της ΕΠΟ άλλαξε, με την ομοσπονδία να «γυρίζει σελίδα» κι αυτές οι δύο αλλαγές σηματοδοτούν μια νέα εποχή.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται ν’ ακολουθήσει ένα νέο δρόμο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, μακριά από ένα παρελθόν που τόσο πολύ πλήγωσε το δημοφιλέστερο σπορ στην χώρα μας.

Είναι η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα, είναι η ώρα για λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα βάλουν το ποδόσφαιρο μας σε νέα τροχιά. Σε τροχιά «απογείωσης», με σεβασμό στους κανόνες και στις αρχές που θα συμφωνηθούν.