Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βλάχος: «Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο»

Βλάχος: «Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε λίγο πριν από την αναχώρηση για το Παρίσι για τους στόχους του Εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών Θοδωρής Βλάχος έκανε δηλώσεις λίγο πριν από την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θοδωρής Βλάχος για τους στόχους της Εθνικής ομάδας πόλο στο Παρίσι:

«Με την πολλή δουλειά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μια ακόμα επιτυχία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι για εμένα πρόκληση τριετίας. Όλο αυτό το σκηνικό των τελευταίων ετών είναι πρωτόγνωρο για εμένα, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχα την ελευθερία και την ευθύνη με συμβόλαιο τριετίας.

Πάντα και από κάθε αποστολή, όλο και κάτι φέρνω στην κόρη μου. Από το 2011 που γεννήθηκε αποτελεί χρυσό μετάλλιο για εμένα. Αλλά όταν φοράει και το δεύτερο μετάλλιο στο λαιμό από τις διοργανώσεις, είναι το κάτι άλλο. Μακάρι να μπορέσω, να μας αξιώσει ο Θεός, να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο».

Για την τριετή του πορεία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως Ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Μέχρι στιγμής πήγε όπως την ονειρευτήκαμε και εγώ και η διοίκηση της ΚΟΕ. Μετά το Τόκιο ανεβήκαμε δύο φορές στο βάθρο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (σ.σ. χάλκινο μετάλλιο το 2022 στη Βουδαπέστη, ασημένιο το 2023 στη Φουκουόκα) και τώρα φτάνουμε στη κορύφωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε σχεδόν τέλειοι σε όλα τα παιχνίδια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, για να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε, στη διεκδίκηση εκ νέου ενός μεταλλίου. Υπάρχει προσμονή, ανυπομονησία, να κλείσουμε τον τριετή Ολυμπιακό κύκλο και να συνεχίσουμε αυτή την πολύ καλή πορεία που έχουμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και μετά. Με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, να διεκδικούμε και να κατακτούμε μετάλλια, και γιατί όχι να μην τα καταφέρουμε και τώρα».

Σχετικά με την σύγκριση με τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες:

«Είναι πολύ πιο λαοφιλή αθλήματα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Εμάς όμως πλέον μας παρακολουθεί περισσότερος κόσμος από το παρελθόν, μας συμπαθεί, μας αγαπάει, μας δείχνει την αγάπη του. Ο κόσμος μάλιστα δεν κοιτάει μόνο την επιτυχία, κοιτάει το ήθος των αθλητών, πώς στήνεται η ομάδα, πώς συμπεριφέρεται η ομάδα, τι προσπάθεια καταβάλλει η ομάδα, και βλέπει ότι η εθνική ομάδα πόλο τα τελευταία χρόνια είναι συνεπής, αγωνίζεται με πολύ πάθος, κυνηγάει τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, άλλοτε τα καταφέρνει άλλοτε όχι, έτσι είναι ο αθλητισμός. Όλα αυτά τα βλέπει ο κόσμος και αγαπάει αυτή την ομάδα.

Από την άλλη, εμένα δεν μου αρέσει να συγκρίνω εθνικές ομάδες. Το μπάσκετ είναι επαγγελματικό άθλημα, το ποδόσφαιρο το ίδιο. Τα παιδιά του πόλο κάνουν πολλά πράγματα που δεν κάνουν οι αθλητές στο μπάσκετ. Κυνηγάνε τα προς το ζην κάθε μέρα, άλλοι να δουλέψουν, άλλοι να σπουδάσουν, είναι πολύ διαφορετικά όλα. Οι εργατο-ώρες είναι εξίσου πολλές, με πολύ μικρότερες απολαβές».

Sports in

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο με τον άγριο ξυλοδαρμό Ελληνοκαναδού τουρίστα σε μπαρ

Πώς ένα τυχαίο ακούμπημα με την κάφτρα του τσιγάρου οδήγησε στον βάναυσο ξυλοδαρμό του 49χρονου - Κατέληξε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, έκανε 60 ράμματα στο κεφάλι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024