Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έλαβε την υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να γίνει η επόμενη υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

Η πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια, η οποία προηγουμένως διετέλεσε γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, θα μπορούσε να είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και Ασιάτισσα Αμερικανίδα που θα ηγηθεί ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος.

«Είναι τιμή μου να έχω την υποστήριξη του Προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω και να κερδίσω αυτό το χρίσμα», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η ζωή της Κάμαλα Χάρις

Η ιστορική υποστήριξη ήρθε αφού ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται από την κούρσα μετά από εβδομάδες αναταραχής στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Η Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ορκίστηκε στο αξίωμα τον Ιανουάριο του 2021. Είναι επίσης η πρώτη μαύρη και νοτιοασιατική αντιπρόεδρος της χώρας.

Παρακάτω ακολουθεί ένα φωτογραφικό κολάζ με την ζωή της Κάμαλα Χάρις.

Η Κάμαλα μωρό, με τη μητέρα της, Shyamala, σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Χάρις στο Facebook τον Μάρτιο του 2017. «Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Ινδία και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει στο UC Berkeley, όπου τελικά έγινε ενδοκρινολόγος και ερευνήτρια για τον καρκίνο του μαστού», έγραψε η ίδια. «Εκείνη, και τόσες άλλες δυνατές γυναίκες στη ζωή μου, μου έδειξαν τη σημασία της συμμετοχής στα κοινά και της δημόσιας υπηρεσίας».

Η Χάρις και η μικρότερη αδελφή της, Maya, ποζάρουν για μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία το 1968.

Η Κάμαλα Χάρις στο κέντρο, σε επίσκεψη με ξαδέλφια στην Τζαμάικα

Η Κάμαλα Χάρις στην εφηβεία της αγκαλιά με ένα κοριτσάκι

Μια φωτογραφία της Κάμαλα (στο κέντρο), τραβηγμένη το 1986, όταν ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Howard. Πηγή: BBC

Με τον σύζυγό της Douglas Emhoff, δικηγόρο στο επάγγελμα και την αδερφή της Maya.  Η Καμάλα Χάρις παντρεύτηκε τον Emhoff τον Αύγουστο του 2014, και έγινε μητριά για τα παιδιά του, τον Κόουλ και της Έλα. «Είμαστε μια πολύ σύγχρονη οικογένεια. Η μαμά των παιδιών του άντρα μου είναι στενή μου φίλη», έχει πει η ίδια η Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις με τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα τον Φεβρουάριο του 2007, λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ

Στις 7 Νοεμβρίου 2020, ύστερα από την νίκη του Δημοκρατικού συνυποψήφιού της Τζο Μπάιντεν, εξελέγη Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που λαμβάνει την υψηλότερη θέση ανάμεσα στις γυναίκες εκλεγμένες αξιωματούχους, ενώ επίσης είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος

Στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν με νέα ανακοίνωσή του τόνισε πως στηρίζει ανοικτά την Κάμαλα Χάρις για διάδοχό του. Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ;