Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμαλα Χάρις: Τρελή και

Κάμαλα Χάρις: Τρελή και «κακαριστή» την αποκαλεί το επιτελείο του Τραμπ

Με δυσφημιστικά τηλεοπτικά σποτ και προσβλητικά παρατσούκλια η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, επικεντρώνει τα βέλη της στην Κάμαλα Χάρις

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές για να επιτεθούν στην Κάμαλα Χάρις, ως πιθανότερη αντίπαλο. Ήδη έχουν βγει στον αέρα οι πρώτες τηλεοπτικές «διαφημίσεις» εναντίον της, από το MAGA INC, ένα από τα μεγαλύτερα σουπερ-λόμπι που χρηματοδοτούν τον Τραμπ.

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δεν έπεσε από τα σύννεφα και είχε έτοιμο τον «φάκελο» με τα τρωτά σημεία της Κάμαλα Χάρις, πολύ πριν ανακοινώσει ο Τζο Μπάιντεν την απόσυρσή του.

Στελέχη του στρατοπέδου Τραμπ (που εμφανίζονται ως «δύο καλά πληροφορημένες πηγές»), δηλώνουν στους  Νew York Times ότι είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της Κάμαλα Χάρις. Είχαν προετοιμάσει φακέλους και για ;oloyw υπόλοιπους πιθανούς υποψήφιους των Δημοκρατικών, όμως το βάρος των «ερευνών» τους είχε πέσει στην Χάρις. Μεταξύ άλλων διεξήγαγαν δημοσκόπηση, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε,  για το ποιες είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες της Kάμαλα Χάρις, σε μια απευθείας αναμέτρηση με τον Τραμπ.

Mετανάστευση και οικονομία

Δύο είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνει η αντι-Κάμαλα εκστρατεία των οπαδών του Τραμπ, που επιμένουν να αποκαλούν την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ με το μικρό της όνομα.

Το πρώτο είναι η μετανάστευση και το δεύτερο η άνοδος του  κόστους ζωής. Θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι «οι αποτυχίες του Μπάιντεν σε αυτά τα δύο μέτωπα», έχουν την υπογραφή της Κάμαλα Χάρις.

Πιο «εύκολος αντίπαλος» η Κάμαλα Χάρις; Όχι ακριβώς

Στις μαρτυρίες των στελεχών του Τραμπ στους NY Times, προστίθενται νέες δηλώσεις «πηγών» στο Reuters, ότι εδώ και εβδομάδες προετοίμαζαν την προεκλογική καμπάνια με την Κάμαλα Χάρις στο στόχαστρο.

«Την αποκαλώ γελαστή Κάμαλα. Έχετε δει ποτέ πώς γελάει;  Είναι τρελή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ να έσπευσε να δηλώσει στο CNN ότι «η Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί από ό,τι θα ήταν ο Τζο Μπάιντεν».

Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις κινήσεις του προεκλογικού του επιτελείου. Μετά το debate, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Τραμπ αποφάσισαν να περιορίσουν τα «διαφημιστικά» σποτ που θα μπορούσαν να πλήξουν περισσότερο την ήδη αποδυναμωμένη εικόνα του προέδρου των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε «καλά πληροφορημένη πηγή, που όμως δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει δημοσίως» στους NY Τimes. Όπως σημειώνουν, η αλλαγή υποψηφίου την τελευταία στιγμή θα μετέτρεπε μια προβλέψιμη αναμέτρηση σε «χάος». Πόσο μάλλον αν υποψήφια είναι η Κάμαλα Χάρις, που θα διεκδικούσε να γίνει «η πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ».

Αντιμεταναστευτική ρητορεία

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει ήδη δώσει δείγματα ότι θα συνδέσει ευθέως την Κάμαλα Χάρις με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα παράνομα, από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Τα σποτ που έχουν ετοιμάσει κατονομάζουν την Κάμαλα Χάρις ως την κύρια υπεύθυνη γι’αυτό που αποκαλούν «εισβολή στα σύνορά μας». Ωστόσο, συνεργάτες της Χάρις δηλώνουν ότι ο Τραμπ έχει διαστρεβλώσει το ρόλο της αντιπροέδρου στο μεταναστευτικό ζήτημα και ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί των μεταναστών έχουν μειωθεί.

Η δεύτερη γραμμή επίθεσης θα περιστραφεί γύρω από την οικονομία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με το υψηλό κόστος των τροφίμων και των καυσίμων, καθώς και με τα επιτόκια που έχουν καταστήσει την αγορά κατοικίας λιγότερο προσιτή.

Εκστρατεία γελοιοποίησης: Η «κακαριστή» Κάμαλα

«Η Κάμαλα Χάρις είναι ο ‘’συγκυβερνήτης’’ του οράματος του Τζο Μπάιντεν», δήλωσε στο Reuters σύμβουλος του Τραμπ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας κατά τη διάρκεια της συνόδου των Ρεπουμπλικάνων – λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.  «Αν θέλουν να στραφούν στον Μπάιντεν 2.0 και να έχουν στην κορυφή του ψηφοδελτίου την «κακαριστή» Καμάλα (cackling Kamala), είμαστε εντάξει όπως και να ‘χει», είπε ο σύμβουλος. Ο ίδιος απλά επανέλαβε μια προσβολή που η εκστρατεία του Τραμπ δοκιμάζει εδώ και εβδομάδες με επίκεντρο το πώς γελάει η αντιπρόεδρος.

Η Make America Great Again Inc, ένα super PAC που στηρίζει τον Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή ότι αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις κατά του Μπάιντεν που είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν στις πολιτείες  της Αριζόνα, της Τζόρτζια, της Νεβάδα και της Πενσυλβάνια και τις αντικαθιστά με μια διαφήμιση που επιτίθεται στη Χάρις.

Η διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων κατηγορεί τη Χάρις ότι απέκρυψε την αδυναμία του Μπάιντεν από το κοινό και επιδιώκει να της φορτώσει αποκλειστικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Η Καμάλα ήξερε ότι ο Τζο δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά, γι’ αυτό την έκανε εκείνη. Κοιτάξτε τι κατάφερε: εισβολή στα σύνορα, ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, το αμερικανικό όνειρο νεκρό», λέει ο αφηγητής.

Χυδαία επίθεση από τον Τραμπ

Ο Έλον Μασκ μπορεί να επιτέθηκε χυδαία στον Κάμαλα Χάρις μέσω Χ, όμως τα χειρότερα τα έχει πει ήδη ο Τραμπ.

Ο Τραμπ, γνωστός για τη χρήση προσβλητικής και ενίοτε χυδαίας  γλώσσας για να επιτεθεί στους αντιπάλους του, έδωσε στους υποστηρικτές του σε μια συγκέντρωση στο Μίσιγκαν το Σάββατο μια γεύση από τις προσβολές που είναι πιθανό να εκτοξεύσει κατά της Χάρις τις επόμενες ημέρες:

«Την αποκαλώ γελαστή Κάμαλα. Έχετε δει ποτέ πώς γελάει;  Είναι τρελή. Μπορείς να καταλάβεις πολλά από ένα γέλιο. Είναι τρελή. Είναι παλαβή», είπε. Ηδη

Sports in

Αυστηρή προειδοποίηση της ΑΕΚ στους οπαδούς της: «Κι ένα καπνογόνο να ανάψει, έρχεται τιμωρία»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους οπαδούς της πως δεν υπάρχει περιθώριο για παραβατικές συμπεριφορές στο ματς με την Ίντερ Εσκάλδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024