Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλακ άουτ: Επανήλθε σημαντικός αριθμός συστημάτων

Μπλακ άουτ: Επανήλθε σημαντικός αριθμός συστημάτων

Η CrowdStrike δεν ανέφερε πόσες συσκευές εξακολουθούν να επηρεάζονται

Συνεχίζονται οι εργασίες για την επαναφορά των συστημάτων που «έπεσαν». Αιτία για το μεγαλύτερο ψηφιακό black out, ήταν μία ελαττωματική ενημέρωση ασφαλείας της Crowdstrike. Από την ενημέρωση αυτή προκλήθηκε η «μπλε οθόνη του θανάτου» σε χιλιάδες υπολογιστές με Windows σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε ότι ένας «σημαντικός αριθμός» συστημάτων που επηρεάστηκαν έχουν επανέλθει πλέον σε λειτουργία. Πρόσθεσε δε ότι «συνεχίζει να εστιάζει στην αποκατάσταση όλων των συστημάτων» και δήλωσε ότι αναπτύσσει μια νέα διόρθωση, που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την ανάκαμψη των υπολοίπων υπολογιστικών συστημάτων.

Άγνωστο πόσες συσκευές δεν έχουν επανέλθει

Η Microsoft έχει εκτιμήσει ότι το περιστατικό, το οποίο περιγράφεται ως μία από τις χειρότερες ψηφιακές καταρρεύσεις στην ιστορία, επηρέασε 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.
Επιχειρήσεις, τράπεζες, νοσοκομεία και αεροπορικές εταιρείες ήταν μεταξύ των χειρότερα πληγέντων και πολλοί εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πλήρη αποκατάσταση των συστημάτων τους. Η CrowdStrike δεν ανέφερε πόσες συσκευές εξακολουθούν να επηρεάζονται από το πρόβλημα.

«Αντιλαμβανόμαστε τον βαθύ αντίκτυπο που είχε αυτό σε όλους. Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας και οι ομάδες πληροφορικής τους εργάζονται ακούραστα και είμαστε βαθιά ευγνώμονες», ανέφερε η CrowdStrike. «Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιούργησε αυτό».

Παγκόσμιο χάος

Αυτή η μαζική διακοπή λειτουργίας έφερε στο προσκήνιο την ευπάθεια των παγκόσμιων δικτύων υπολογιστών, δείχνοντας πώς μια και μόνο δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο χάος.

«Πολύ συχνά αυτές τις μέρες, μια και μόνο δυσλειτουργία οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος, επηρεάζοντας κλάδους από την υγειονομική περίθαλψη και τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τις τράπεζες και τους εμπόρους αυτοκινήτων» δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, Λίνα Χαν, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτά τα περιστατικά αποκαλύπτουν πώς η συγκέντρωση μπορεί να δημιουργήσει εύθραυστα συστήματα».

Sports in

LIVE η κλήρωση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Europa League

LIVE: Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024