Μιλώντας στο CBS, o γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Ντελαγουέρ (πήρε τη θέση του Μπάιντεν), Κρις Κουνς, και συμπρόεδρος της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, βούρκωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το έργο και την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί.

Ο Κρις Κουνς ένας από τους κοντινότερους συμμάχους του Τζο Μπάιντεν,δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για την απόσυρση του Αμερικανού προέδρου από την προεκλογική κούρσα στη συνέντευξη που έδινε στο CBS News από τις πρώτες του κουβέντες.

Ανέφερε τον ρόλο του στο Delaware και τις απώλειες των αγαπημένων του προσώπων. Της γυναίκας, της κόρης του και του γιού του, ταυτόχρονα με τους ρόλους που ο Τζο Μπάιντεν είχε να επιτελέσει ως δημόσιος λειτουργός. Πλέον η κουβέντα έχει πάει και στην επόμενη ημέρα, με τους Κλίντον να στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις, αλλά στον αντίποδα το ζεύγος Ομπάμα, ζήτησε μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής υποψηφίου χωρίς ανάθεση.

Απαξίωσε τις εκκλήσεις για άμεση παραίτηση Μπάιντεν δηλώνοντας πως είναι υπερπολίτιμος στα διεθνή θέματα

Σε συνέντευξή του στο CNN την Κυριακή, ο γερουσιαστής Κρις Κουνς , ο οποίος ήταν συμπρόεδρος της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, απάντησε στις εκκλήσεις για άμεση παραίτηση του και από την προεδρία της χώρας, δηλώνοντας ότι ο Μπάιντεν έχει αποδείξει την ικανότητά του σε διεθνή θέματα και ότι  έχει ακόμα πολύτιμο έργο να επιτελέσει.

Ο Κουνς δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτό είναι γελοίο. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έδειξε, τις τελευταίες εβδομάδες, την ικανότητά του να χειρίζεται και να διαχειρίζεται πολύπλοκα διεθνή θέματα, να συνεχίζει το δια βίου ιστορικό της υπηρεσίας του και την κληρονομιά του ως ηγέτης στην εξωτερική πολιτική και να κάνει δύσκολες κλήσεις και σκληρές επιλογές που μας βοηθούν να γίνουμε ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι εδώ στο σπίτι. Αναμένω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του φέτος. Και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν».

«Διαπραγματευόμαστε ακόμη το ετήσιο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις μας, τον νόμο για την έγκριση της άμυνας. Όπως μόλις είπα, υπάρχει κρίσιμη ανεκτέλεστη εργασία για την εξασφάλιση της ειρήνης στη Γάζα και ενός σταθερού και πιο ασφαλούς μέλλοντος για το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική από οποιονδήποτε άλλο εθνικό ηγέτη και το να τον αφήσουμε τώρα στην άκρη, νομίζω ότι θα αποτελούσε σοβαρή κακή υπηρεσία για το έθνος μας και βαθιά ασέβεια προς την κληρονομιά του και τη διάρκεια της ζωής του». Μπορείτε να δείτε την live κάλυψη του in για την παραίτηση Τραμπ εδώ.