Η είδηση της απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, όπως ήταν φυσικό, έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή πρωτοσέλιδα.

Πολλά είναι τα πρωτοσέλιδα που αναφέρονται και στην Κάμαλα Χάρις, την οποία ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι στηρίζει για υποψήφια πρόεδρο.

Το πρωτοσέλιδο των New York Times.

Άνδρας διαβάζει τη New York Post που γράφει: «Το τέλος» με κεφαλαία γράμματα.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε σταντ στη Νέα Υόρκη μετά την απόσυρση Μπάιντεν.

Και στα ελληνικά πρωτοσέλιδα, η απόσυρση του Τζο Μπάιντεν ήταν κυρίαρχη.

Πότε άλλαξε γνώμη ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν μέχρι προχθές βράδυ σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, αλλά χθες το απόγευμα ενημέρωσε υψηλόβαθμους συνεργάτες του ότι αποσύρεται, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.

«Χθες (σ.σ. προχθές) βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατονομαστεί. «Γύρω στις 01:45 μ.μ. σήμερα (τοπική ώρα): ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».

Η απόφαση αιφνιδίασε πολλά μέλη του προσωπικού στον Λευκό Οίκο, με αρκετούς να εκφράζουν την έκπληξή τους που ο πρόεδρος έκανε την ανακοίνωση αυτή ενώ αναρρώνει από Covid στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

Μερικές ώρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκστρατεία του Μπάιντεν ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί.