Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λάθος αποφάσεις: Οι 8 τρανταχτές ενδείξεις ότι δεν διάλεξες το πιο… σωστό μονοπάτι στη ζωή σου

Λάθος αποφάσεις: Οι 8 τρανταχτές ενδείξεις ότι δεν διάλεξες το πιο… σωστό μονοπάτι στη ζωή σου

Αναγνώρισε τα σημάδια και άλλαξε την παρούσα κατάσταση, εάν δεν σε ικανοποιεί - Βάλε άμεσα «πλώρη» για αλλαγή πορείας

Είχες έναν μεγάλο στόχο, κίνησες… γη και ουρανό για να τον πετύχεις και τα κατάφερες!

Τώρα όμως έχεις δεύτερες σκέψεις και δεν έχεις ιδέα για ποιο λόγο. Λες «φάση είναι, θα περάσει», αλλά δεν περνάει. Και κάπου εκεί διάφορες σκέψεις ταλανίζουν το μυαλό σου: «Έκανα λάθος επιλογές στη ζωή μου, ή κάτι άλλο συμβαίνει;».

Πάμε να δούμε, λοιπόν, αν όλη αυτή η σύγχυση οφείλεται στο ότι πράγματι δεν σε γεμίζει αυτό που επέλεξες.

Έχουμε συγκεντρώσει σε μια λίστα τα σημάδια εκείνα που, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, «φωνάζουν» ότι δεν διάλεξες και το πιο… σωστό μονοπάτι στη ζωή σου.

Αν αναγνωρίζεις αρκετά από αυτά τα σημάδια, μάλλον δεν είσαι ευχαριστημένος/-η μις επιλογές της ζωής σου. Αλλά και πάλι, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Σημασία έχει να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που πηγαίνει λάθος και να το διορθώσεις, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή… Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μπορεί να είναι λίγο ζόρικο στην αρχή, αλλά αυτό είναι πολύ παροδικό, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και, όπως έχει δείξει η εμπειρία, θα σε δικαιώσει περίτρανα!

Τα 8 σημάδια ότι μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος μονοπάτι

1. Οι επιτυχίες σου δεν σε χαροποιούν

Η επιτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χαρά, την ικανοποίηση και την προσωπική επιβράβευση. Όταν, λοιπόν, εσύ τη βιώνεις αδιάφορα, χωρίς να της δίνεις την αξία που της αρμόζει, τότε χάνει το νόημα της. Αν οι επιτυχίες σου -σε οποιοδήποτε κομμάτι- δεν σε γεμίζουν, τότε μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να ανακαλύψεις και να ακολουθήσεις αυτό που σε κάνει πραγματικά χαρούμενο/-η;

2. Νιώθεις κούραση, κυρίως ψυχική

Πολλές φορές, η ψυχική κούραση τείνει να είναι χειρότερη από τη σωματική. Η διάθεσή σου επηρεάζεται και χάνεις το ενδιαφέρον σου για ό,τι συμβαίνει γύρω σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις την ανάγκη να ξαπλώσεις στον καναπέ σου και να μείνεις εκεί για όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Η απογοήτευση σε κυριεύει, ωστόσο, αν δεν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου εσύ -λυπούμαστε που σου το λέμε τόσο ωμά- αλλά δεν θα σε βοηθήσει κανείς!

3. Έχεις συνεχώς άγχος

Δεν υπάρχουν άνθρωποι στην εποχή μας που να μην έχουν άγχος. Προσπαθώντας να ισορροπήσεις μεταξύ προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, πολλές φορές χάνεσαι μέσα στις σκέψεις σου και το άγχος σε καταβάλλει. Η καθημερινότητά είναι όντως πολύ απαιτητική, όμως η ζωή χωρίς χαρά και μόνο με άγχος, δεν είναι καθόλου ωραία. Σκέψου αυτή τη φράση ξανά και ξανά μέχρι να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σου.

4. Δικαιολογείσαι για τις αποφάσεις σου

Αν για κάθε άποψη που έχεις ή απόφαση που παίρνεις, νιώθεις ότι πρέπει να έχεις πάντα έτοιμη και μια δικαιολογία, τότε σίγουρα βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο. Κάνε ένα restart και κράτα στη ζωή σου μόνο τους ανθρώπους που σε αποδέχονται και σε καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να υπάρχουν απλώς στον κύκλο σου.

5. Απουσία έμπνευσης και δημιουργικότητας

Το να νιώθεις δημιουργικός, να έχεις πάθος για τη ζωή και γενικότερα να καταπιάνεσαι με πράγματα που σε γεμίζουν και σε κάνουν να νιώθεις πλήρης μπορεί να συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία. Πρόκειται για μικρές πράξεις που σου δίνουν ενέργεια, χαρά και σε βοηθούν να δεις τη ζωή με αισιοδοξία. Όταν, λοιπόν, η έμπνευση και η δημιουργικότητα απουσιάζουν από την καθημερινότητά του, είναι ένας καλός λόγος για να κατανοήσεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις διαφορετικά.

6. Όσα κάνεις… είναι για κάποιον άλλο

Είναι πολύ ωραίο να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε τους άλλους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να ενδιαφερόμαστε για τις δικές μας ανάγκες και να προσπαθούμε να τις ικανοποιούμε. Μπορεί να ενδιαφέρεσαι για την άποψη των άλλων και να αναζητάς ένα θετικό feedback, ωστόσο πρέπει να κατανοήσεις πως ό,τι κι αν κάνεις, το κάνεις για εσένα και για κανέναν άλλον.

7. Εύχεσαι τα πράγματα να ήταν αλλιώς

Το να φτιάχνεις συνεχώς σενάρια για το πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου, να εύχεσαι να είχες πάρει μια διαφορετική πορεία ή να είχαν έρθει αλλιώτικα τα πράγματα είναι ένα ηχηρό σημάδι ότι η ζωή που ζεις τώρα ούτε σε ικανοποιεί ούτε σε ευχαριστεί. Μπορεί η απόφαση να αλλάξεις τα πάντα να φαντάζει από δύσκολη έως ακατόρθωτη, αλλά δεν είναι έτσι. Ίσως είναι μονόδρομος και καλό θα είναι να μην ρίχνεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ίσως είναι ένδειξη ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής. Μην συμβιβάζεσαι με το μέτριο, αφού δεν σε χαροποιεί.

8. Διαρκής εκνευρισμός

Τα νεύρα, η ένταση και ο εκνευρισμός υπάρχουν στη ζωή όλων μας. Όταν, όμως, πλέον έχουν γίνει χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου, σημαίνει πως τίποτα από αυτά που κάνεις δεν σε ικανοποιεί ουσιαστικά. Πρωταρχικός στόχος σου πρέπει να είναι η χαλάρωση, κι έπειτα η ενδοσκόπηση για το ποια πράγματα είναι αυτά που σε ενοχλούν και θα ήταν ωφέλιμο να άλλαζες… για να δεις ξανά αυτό το χαμόγελο στα χείλη σου.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024