Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκαδία: «Πώς πιαστήκαμε στα χέρια» - Η περιγραφή του κατηγορούμενου για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο

Αρκαδία: «Πώς πιαστήκαμε στα χέρια» – Η περιγραφή του κατηγορούμενου για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος υποστηρίζει ότι εμπλέκονται και άλλοι στον θάνατο του Νίκου - Τι έδειξε η νεκροψία νεκροτομή

Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο που κατέληξε στον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία περιέγραψε στην κατάθεσή στους αστυνομικούς ο 41χρονος κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το Star ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι από νωρίς από το γλέντι της βάφτισης είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον 64χρονο.

«Από νωρίς ενοχλούσε τη γυναίκα μου»

Όπως υποστήριξε, η γυναίκα του ήταν αναστατωμένη και εκείνος ξεκίνησε συζήτηση με τον άτυχο Νίκο για να δει τι συνέβη.

Στη συνέχεια περιγράφει πως πήγαν στο μπαρ αργά το βράδυ και ξαφνικά η σύζυγός του του ζήτησε να φύγουν άμεσα με το παιδί τους. Αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο 64χρονος τους ακολουθούσε:

«Μας ακολούθησε»

«Πήγα να μπω στη θέση του συνοδηγού, όμως αυτός είχε προπορευτεί και μου εμπόδισε την είσοδο στο αμάξι μου, κρατώντας την πόρτα του συνοδηγού η οποία ήταν ανοιχτή. Εγώ του είπα «Σε παρακαλώ θέλω να μπω στο αμάξι μου», καταλαβαίνοντας πλέον ότι ο ίδιος θέλει να κάνει κάποιο κακό σε εμάς, αφού ήταν εμφανώς εξαγριωμένος. Αυτός έκανε λίγο στην άκρη και μόλις πήγα να μπω, με βούτηξε από τα ισχία μου και με σήκωσε κυριολεκτικά και με πέταξε στη θέση του συνοδηγού λέγοντάς μου «Έλα, μπες μέσα»».

Ο 41χρονος ισχυρίζεται ότι έβρισε τη γυναίκα του, ενώ άκουγε το παιδί του να κλαίει. Η πάλη συνεχίστηκε εντός αυτοκινήτου.

«Πιαστήκαμε στα χέρια και πέσαμε κάτω»

«Δε σταμάτησε, αλλά αντιθέτως συνέχισε να προσπαθεί να αρπάξει τη γυναίκα μου. Τότε εγώ προκειμένου να προστατεύσω τη γυναίκα μου, τον έπιασα από τον λαιμό με κεφαλοκλείδωμα, αφού δεν είχα άλλο μέσο να τον εμποδίσω, μιας και μόνο το δεξί μου χέρι ήταν ελεύθερο. Κεφαλοκλείδωμα με έπιασε και ο 64χρονος και με πέταξε έξω από το αμάξι. Πέσαμε στο έδαφος έτσι όπως είχαμε πιαστεί και αυτός ήταν από πάνω μου».

«Εγώ σηκώθηκα. Αυτός προσπάθησε να σηκωθεί πάλι με κατεύθυνση προς τη γυναίκα μου. Τότε εγώ του έριξα μία κλωτσιά, η οποία τον πήρε ψηλά στον δεξί ώμο και προς τον λαιμό. Αυτός ξαναξάπλωσε και γέλαγε. Ήρθε κόσμος και τότε εμείς φύγαμε. Ό,τι έκανα το έκανα αμυνόμενος και δεν είχα καμία πρόθεση να του κάνω κακό», κατέληξε στην κατάθεσή του.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η νεκροψία νεκροτομή του 64χρονου χωρίς να προσδιορίζονται τα ακριβή αίτια θανάτου.

Για την ώρα παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του άτυχου Νίκου και την απάντηση αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα συμπληρώσουν την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα και τραύματα στο σώμα του 64χρονου αλλά δεν ήταν σε θέση να πει ότι αυτά ήταν θανατηφόρα.

Συγκεκριμένα ο 64χρονος έφερε χτυπήματα στη δεξιά πλευρά του σώματος του και συγκεκριμένα στον λαιμό, το κεφάλι, πάνω από το μάτι, αλλά και στον ώμο.

Στον ανακριτή

Το ζευγάρι που έχει συλληφθεί και κατηγορία για δολοφονία αναμένεται αύριο Τετάρτη να απολογηθούν στον Ανακριτή μετά την προθεσμία που έλαβαν.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του θύματος ζητά να ερευνηθούν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό και αν εμπλέκονται στον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου.

Ας μην επαναπαύονται

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ποινικολόγος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο Νίκος Μαστραντώνης, ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος, ενώ μιλά για προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα», επισημαίνοντας ότι «οι συμμέτοχοι στη δολοφονία του Νίκου Μαστραντώνη είναι πολλοί», είναι και εκείνοι που «σφύριζαν αδιάφορα» ενώ ένας συγχωριανός τους δεχόταν χτυπήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

«Ο Νίκος Μαστραντώνης ήταν πολύ αγαπητός τόσο στον Άγιο Πέτρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Φιλήσυχος, εργατικός, πανταχού παρών, έχοντας τη διάθεση να βοηθήσει τους πάντες στα πάντα.

Άτομα που δολοφόνησαν το συνάνθρωπό μας πάνω στην πλατεία του χωριού του με μια γελοία αφορμή, δεν κάνουν και ιδιαίτερη υπέρβαση με το να διαπράττουν και τη δολοφονία του χαρακτήρα του.

Και οι συμμέτοχοι στη δολοφονία του Νίκου, είναι πολλοί: Εκτός από τους ήδη συλληφθέντες φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν αυτοί που τους συνέδραμαν, και αυτοί που «σφύριζαν αδιάφορα» ενώ ένας συγχωριανός τους δεχόταν τα δολοφονικά χτυπήματα. Ντροπή τους. Κι ας μην επαναπαύονται.

Έχω λάβει διευρυμένη εντολή από την οικογένειά του αείμνηστου Νίκου Μαστραντώνη, να κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι.

Η οικογένεια του Νίκου Μαστραντώνη, μέσα στο βαρύ της πένθος για την τραγική απώλεια, έδειξε σεβασμό στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ομοίως κάνει έκκληση για τον αντίστοιχο σεβασμό στους ίδιους αυτές τις δύσκολες ώρες, για να κηδέψουν και να θρηνήσουν τον άνθρωπό τους με ηρεμία, μακριά από τη δημοσιότητα».

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024