Απίστευτη εξέλιξη είχε η συμβολή ενός οικοδόμου στη διάσωση δύο εργαζομένων από όχημα που πήρε φωτιά, στην Κρήτη, καθώς κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί Τρίτης 23/07, στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, πήρε φωτιά, ενώ δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα.

Η φωτιά ήταν αποτέλεσμα της έκρηξης μία αντλίας καπνού,  μέσα στο όχημα χρηματαποστολής.

Τότε ο Παύλος Μπαρμπαδάκης που δούλευε σε παρακείμενη οικοδομή, που τους άκουσε να ζητάνε βοήθεια, πήρε μια βαριοπούλα, έσπασε τα τζάμια και τους απεγκλώβισε σχεδόν λιπόθυμους.

Ο οικοδόμος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα καθώς η εταιρεία του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας

Το ασθενοφόρο ήρθε και τους παρέλαβε και τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο οικοδόμος βρήκε τον μπελά του παρά το γεγονός πως κατάφερε να σώσει τη ζωή δύο ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα καθώς η εταιρεία του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας, την οποία πάντως απέσυρε λίγη ώρα αργότερα.

Φώναζαν «βοήθεια καίγονται»

«Δούλευα πιο πάνω σε μία οικοδομή, και είχα κατέβει από τη σκαλωσιά για να πάω να πάρω έναν καφέ, να κάνω διάλειμμα και είδα μαζεμένο κόσμο έξω από την τράπεζα που ήταν ένα αμάξι της χρηματαποστολής και φώναζαν «βοήθεια καίγονται»», περιέγραψε στο MEGA, o Παύλος Μπαρμπαδάκης, που έσωσε τα δύο άτομα.

«Πλησίασα κοντά, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες αλλά ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν ούτε οι κλειδωμένες ούτε οι μπροστινές ούτε οι πίσω και έτρεξα γρήγορα στη δουλειά που ήμουν, και πήρα ένα σφυρί μήπως και σπάσω τα τζάμια να βγουν οι άνθρωποι από μέσα γιατί είχε πυκνό μαύρο καπνό.

Προσπάθησα να σπάσω του οδηγού και του συνοδηγού το τζάμι αλλά μάλλον απασφαλίσανε οι πόρτες είχαν μπλοκάρει, δεν ξέρω και άνοιξε από του οδηγού η πόρτα και τους βγάλαμε με τα χέρια σηκωτούς, στην ουσία ημιλιπόθυμους από το τζάμι του συνοδηγού και μετά ήρθε το ασθενοφόρο και τους δώσανε τις πρώτες βοήθειες», σημείωσε.