Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρίγη συγκίνησης στη «μαύρη» επέτειο για το Μάτι - 104 φαναράκια στη θάλασσα για τους νεκρούς (εικόνες)

Ρίγη συγκίνησης στη «μαύρη» επέτειο για το Μάτι – 104 φαναράκια στη θάλασσα για τους νεκρούς (εικόνες)

Προηγήθηκαν το τρισάγιο και η πορεία μνήμης για την έκτη επέτειο από τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς - Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσασας

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την έκτη επέτειο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους 104 ανθρώπους που βρήκαν φρικτό θάνατο από τις φλόγες.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Αργυρά Ακτή, όπου οι συγγενείς των ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο από τις φλόγες, άναψαν και «απελευθέρωσαν» στη θάλασσα 104 φαναράκια, μαζί με λουλούδια, στη μνήμη των θυμάτων.

Παράλληλα, στον αττικό ουρανό θα «πετάξουν» και άσπρα μπαλόνια για τα παιδιά, που έχασαν την ζωή τους.

Προτού καταλήξουν στην Αργυρά Ακτή, θυμίζεται ότι προηγήθηκε το τρισάγιο και το Προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, ενώ ακολούθησε πομπή προς το Μάτι.

Δείτε φωτογραφίες:

Η «μαύρη» ημέρα της 23ης Ιουλίου του 2018

Πριν έξι χρόνια, στις 23 Ιουλίου του 2018, ξέσπασε στο Μάτι της Αττικής η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην πρόσφατη Ιστορία της Ελλάδας.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ολόκληρο το Μάτι έγινε κρανίου τόπος, καθώς οι γιγάντιες φλόγες μιας τεράστιας και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς πέρασαν μέσα από τον οικιστικό ιστό.

Πίσω της άφησε 104 νεκρούς, 147 τραυματίες και εγκαυματίες -ορισμένοι από τους οποίους υποφέρουν ακόμα- βαθιές πληγές σε συγγενείς θυμάτων και κατοίκους, που δεν θα επουλωθούν ποτέ, συλλογικό τραύμα στον ελληνικό λαό και αναπάντητα ερωτήματα…

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη, συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά, περιμένοντας δικαίωση.

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζήσασας

Η κ. Πηνελόπη, η πιο μεγάλη σε ηλικία επιζήσασα από την τραγωδία στο Μάτι μίλησε στην ΕΡΤ ανήμερα της επετείου έξι χρόνων από την απώλεια 104 ανθρώπων για το πώς βιώνει τη σημερινή ημέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης αλλά και πώς κατάφερε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά της τραύματα.

«Ένιωσα την απόλυτη μοναξιά. Δεν κάηκα στο σπίτι μου γιατί έφυγα, αλλά εκεί που κάηκα ήμουν εντελώς μόνη και δεν θα μπορούσαν να με βρουν κιόλας αν καιγόμουν πραγματικά» ανέφερε η κ. Πηνελόπη η οποία έξι χρόνια μετά αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Έπεφταν πάνω μου κουκουνάρια που ήταν σαν αναμμένα κάρβουνα. Ήταν τέτοια η αδρεναλίνη που τα έδιωχνα με τα χέρια» δήλωσε.

Έχοντας νοσηλευτεί 17 μήνες δήλωσε ότι είναι η επιζήσασα με τη μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας. «Τρεις φορές ήρθα στο χείλος του θανάτου» υπογράμμισε θέλοντας ότι πει ότι βρήκε το κουράγιο και ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες.

Συγκινημένη από τις εκδηλώσεις μνήμης η κ. Πηνελόπη δήλωσε για το τι ήταν αυτό που την έκανε να βρει δύναμη και να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια να ξεφύγει από τις φλόγες: «Η Φύση θέλησε να ζήσω. Το είδα σα μια δεύτερη ευκαιρία ζωή και σκέφτηκα ότι με όσες αναπηρίες και αν έχω, ξαναγράφω το βιβλίο της ζωής μου από την αρχή», κατέληξε.

Όσα είπε η κ. Πηνελόπη:

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024