Σορός άνδρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από την κοίτη του ποταμού Ευρώτα στην Σπάρτη Λακωνίας.

Για την ανάσυρσή του στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική, με τη συμμετοχή 8 πυροσβεστών και ενός οχήματος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα.

Εργάτης από το Νεπάλ

Στην επιχείρηση συμμετείχε, επίσης, ομάδα δυτών της 1ης ΕΜΑΚ και ΟΣμηΕΑ της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που εντοπίστηκε νεκρός είναι ένας 26χρονος από το Νεπάλ που τον αναζητούσαν από την Κυριακή.

Ο άτυχος άνδρας το πρωί της Κυριακής πήγε για ψάρεμα στη λίμνη Βιβάρι του δήμου Ευρώτα. Ωστόσο δεν επέστρεψε και οι δύο συγκάτοικοί του ανησύχησαν δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Η επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου που ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής, συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, οπότε και διεκόπη αργά το απόγευμα. Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα Τρίτη, τα σωστικά συνεργεία ενισχύθηκαν και ξεκίνησαν εκ νέου την αναζήτηση, για να οδηγηθούν τελικά στην ανεύρεση του άψυχου σώματος του 26χρονου.

Τον είδαν να πέφτει στα νερά

Σύμφωνα με τον Λακωνικό Τύπο η επιχείρηση για τον εντοπισμό του επικεντρώθηκε εξ αρχής στο σημείο που υπέδειξαν οι δύο συγκάτοικοι του αλλοδαπού, οι οποίοι δήλωσαν ότι είδαν τον 26χρονο να πέφτει στα νερά της λίμνης, από την αυτοσχέδια βάρκα στην οποία επέβαινε.

Μάλιστα, ήταν αυτοί που δήλωσαν το συμβάν στις Αρχές. Όπως είχε γράψει από χθες Δευτέρα (22/7) ο «ΛΤ» τις προσπάθειες εντοπισμού δυσχέρανε το γεγονός πως τα νερά της λίμνης είναι θολά και δεν υπάρχει καλή ορατότητα ως τον βυθό.

Η Αστυνομία αναμένεται να διενεργήσει προανάκριση για τα ακριβή αίτια και συνθήκες θανάτου του 26χρονου από το Νεπάλ, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή απασχολούμενος ως εργάτης γης.