Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Υγείας: Τιμωρεί τους ιδιώτες γιατρούς που θα αρνηθούν να βοηθήσουν το ΕΣΥ - Τέλος η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Υπ. Υγείας: Τιμωρεί τους ιδιώτες γιατρούς που θα αρνηθούν να βοηθήσουν το ΕΣΥ – Τέλος η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η κυβέρνηση ζητά από τους ιδιώτες να βάλουν «πλάτη» στο ΕΣΥ, την ώρα που προβλέπονται κυρώσεις σε όσους το αρνηθούν.

Τους ιδιώτες γιατρούς που θα αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας «στοχοποιεί» το υπουργείο Υγείας, μέσα από το νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όσοι ιδιώτες γιατροί είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και αρνηθούν να καλύψουν τυχόν κενά σε δομές υγείας του ΕΣΥ, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, θα καταγγέλλεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα θα διακόπτεται το δικαίωμα πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Αν οι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιώτες πάροχοι ή ιδιώτες ιατροί αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών κατ’ εφαρμογή των παρ. 2 και 3, καταγγέλλεται η σύμβασή τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Επιπλέον, στους ιδιώτες ιατρούς που αρνούνται την παροχή υπηρεσιών κατ’ εφαρμογή των ως άνω παραγράφων, είτε είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε όχι, αποκλείεται η πρόσβαση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Τα κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Όλα αυτά, την ώρα που το υπουργείο Υγείας διαφημίζει ότι θα δώσει έξτρα κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ για να βρεθούν στις άγονες γραμμές, καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν.

Μάλιστα, τα στελέχη του υπουργείου Υγείας διαφήμιζαν τα μέτρα που προβλέπτονται για τους γιατρούς βοηθήσουν το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, προβλέπεται αύξηση του μηνιαίου μισθού κατά 2.100 ευρώ. «Για αυτούς που είναι στο ΕΣΥ, όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στην ηπειρωτική χώρα και θέλουν να μετακινηθούν για δύο μήνες της καλοκαιρινής περιόδου στα νησιά εκεί που έχουμε ανάγκες, έχουμε μία αύξηση στο μισθό τους 2.100 ευρώ το μήνα» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το επίδομα στις άγονες περιοχές τριπλασιάζεται από εκεί που ήταν περίπου 100 ευρώ το μήνα θα πάει στα 300 ευρώ το μήνα και σε συγκεκριμένες ειδικότητες που έχουμε πρόβλημα θα διπλασιαστεί αυτός ο τριπλασιασμός. Δηλαδή θα έχουμε περίπου 500 με 600 ευρώ το μήνα έξτρα στο μισθό, στις δύσκολες περιοχές και στις δύσκολες ειδικότητες» πρόσθεσε.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024