Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μηχανές, μουσικές και coolness: Ο Κιάνου Ριβς έξω από τη μεγάλη οθόνη

Μηχανές, μουσικές και coolness: Ο Κιάνου Ριβς έξω από τη μεγάλη οθόνη

Η κυκλοφορία του βιβλίου «The Book of Elsewhere» είναι το τελευταίο, από τα πολλά, projects με τα οποία ασχολείται ο Κιάνου Ριβς.

Ήταν γνωστό εδώ και λίγες ημέρες, πως σήμερα θα βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων το «The Book of Elsewhere», το πρώτο μυθιστόρημα που φέρει (και) την υπογραφή του Κιάνου Ριβς. Το βιβλίο αποτελεί μια συνεργασία ανάμεσα στον γνωστό ηθοποιό και τον συγγραφέα Τσάινα Μίεβιλ, ο οποίος μάλιστα έσπασε τη συγγραφική «σιωπή» του μετά από 12 χρόνια για αυτό το εγχείρημα.

Το βιβλίο μέσα στις 352 σελίδες του αφηγείται την ιστορία ενός αθάνατου πολεμιστή που περνάει χιλιετίες προσπαθώντας να κατανοήσει την αθανασία του και οι πρώτες κριτικές που έρχονται από το εξωτερικό είναι ανάμεικτες: κάποιοι θεωρούν ότι ήταν μια καλή προσπάθεια του Ριβς, άλλοι ότι αυτό το μυθιστόρημα δεν θα μπει στα best of του  Μίεβιλ. Ίσως και η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η νουβέλα «The Book of Elsewhere» που έγραψε μαζί με τον Μίεβιλ βασίζεται στο κόμικ «BRZRKR» που δημιούργησε ο Ριβς παρέα με τον Ματ Κιντ

Η ουσία είναι πως αυτή η κίνηση του Ριβς εξέπληξε πολλούς, καθώς στο μυαλό των περισσότερων ήταν, είναι και θα είναι ένας ηθοποιός. Ωστόσο, στην πορεία του, ο 59χρονος Καναδός, έχει δείξει πως είναι πολλά περισσότερα από ένας επιτυχημένος ηθοποιός. Όχι μόνο με το φιλανθρωπικό του έργο ή τις δηλώσεις του, τύπου «τα λεφτά δεν είναι το παν στη ζωή», αλλά και με τα project με τα οποία ασχολείται παράλληλα με την υποκριτική του καριέρα.

Ο Ριβς μαζί με τον Γκαρντ Χόλινγκερ. (Πηγή: Wally Skalij / Los Angeles Times)

Λάτρης των δύο τροχών

Ήταν το 2007 όταν ο Ριβς ζήτησε από τον Γκαρντ Χόλινγκερ να του κατασκευάσει μια customize Harley-Davidson. Ο Χόλινγκερ χρειάστηκε περίπου 5 χρόνια μέχρι να τα καταφέρει, ωστόσο το αποτέλεσμα ενθουσίασε τόσο πολύ τον ηθοποιό που του ζήτησε να συνεργαστούν και να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία. Το αποτέλεσμα ήταν να «γεννηθεί» η ARCH Motorcycle, η οποία μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει τρία μοντέλα: τα KRGT-1, 1s και Method 143.

Σε συναυλία με τους Dogstar. (Πηγή: Mikka Skaffari / Filmmagic)

Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Η αγάπη του Ριβς για τη ροκ μουσική σκηνή είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη, όπου έχει και το δικό του συγκρότημα. Ο λόγος για τους Dogstar, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία τους το 1991, έκαναν ένα break το 2000 και επανενώθηκαν μια δεκαετία αργότερα. Το γκρουπ έως τώρα έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το περσινό «Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees», ενώ συχνά – πυκνά εμφανίζεται σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ. Για να λύσουμε την απορία, ο Ριβς δεν είναι ούτε κιθαρίστας ούτε ντράμερ: μπάσο παίζει και κάνει τα δεύτερα φωνητικά.

Το κόμικ «BRZRKR» που δημιούργησε ο Κιάνου Ριβς μαζί με τον Ματ Κιντ το 2021 έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Το εξώφυλλο του κόμιμ «BRZRKR».

Επιτυχημένος κομίστας

Το 2021 ο Ριβς σε συνεργασία με τον Ματ Κιντ κυκλοφόρησαν το κόμικ «BRZRKR», την ιστορία ενός αθάνατου πολεμιστή και τις μάχες του μέσα στους αιώνες. Το κόμικ είχε τεράστια επιτυχία, που ενώ ο αρχικός σκοπός των Ριθς και Κιντ ήταν να κυκλοφορήσουν μόλις ένα τεύχος στο τέλος δημιούργησαν ένα ολόκληρο σύμπαν γύρω από τον Berzerker. Μάλιστα, η νουβέλα «The Book of Elsewhere» που έγραψε μαζί με τον Μίεβιλ βασίζεται στο συγκεκριμένο κόμικ.

Ο Ριβς με τις Αλεξάντρα Γκραντ και Τζέσικα Φλέισμαν. (Πηγή: Genaro Molina / Los Angeles Times)

Η art πλευρά του βιβλίου

Εδώ και μια επταετία, ο Ριβς έχει και τον δικό του εκδοτικό όμιλο, με την ονομασία X Artists’ Books. Το project το ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Αλεξάντρα Γκραντ και την Τζέσικα Φλέισμαν, έχοντας ως στόχο να εκδίδουν λίγο πιο αρτιστίκ βιβλία. Ή όπως γράφει στο site «καλλιτεχνικά πρότζεκτ που πάνε κόντρα στην παραδοσιακή έννοια του βιβλίου». Μάλιστα, κάτω από την ομπρέλα του εκδοτικού ομίλου του, κυκλοφόρησε και δύο βιβλία, τα «Ode to Happiness» και «Shadows».

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024