Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τι δουλειά έχει ο Φρανσουά Τρυφώ στην Αίγλη Ζαππείου;

Τι δουλειά έχει ο Φρανσουά Τρυφώ στην Αίγλη Ζαππείου;

Το γνωστό wine bar της Αθήνας Wine is Fine «μετακομίζει» για ένα βράδυ στο Αίγλη Cinema του Ζαππείου, σε μια βραδιά με κινηματογράφο και γαστρονομία εμπνευσμένη από τον μεγάλο γάλλο δημιουργό.

Μια διαφορετική, και άκρως Γαλλική, βραδιά πρόκειται να ζήσουν όσοι βρεθούν το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουλίου στο Ζάππειο. Στο ανακαινισμένο Αίγλη Cinema μια από τις πιο γνωστές δημιουργίες του Φρανσουά Τρυφώ, η ταινία «Ζιλ και Τζιμ» πρόκειται να ενωθεί με τις δημιουργίες της ομάδας του wine bar της Αθήνας Wine is Fine, σε μια βραδιά όπου η 7η Τέχνη συναντά τη γαστρονομία.

Μετρώντας περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, το Αίγλη Cinema άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, πλήρως ανακαινισμένο και με υπερσύγχρονο ήχο, προσφέροντας μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στο κέντρο της πόλης. Και μια από τις εκπλήξεις που ετοίμασε είναι η συνεργασία του με το Wine is Fine.

Η ομάδα πίσω από το hip wine bar του κέντρου, θα ετοιμάσει ένα (μυστικό) μενού, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο τόσο από το φιλμ «Ζιλ και Τζιμ», όσο και από τον ίδιο τον Φρανσουά Τρυφώ. Την ίδια ώρα, το κοινό θα μπορεί να γευτεί μια ποικιλία από διαφορετικά, οργανικά κρασιά, αλλά και να προμηθευτεί από το ανανεωμένο μπαρ του σινεμά οτιδήποτε έξτρα θελήσει για να συνοδεύσει την ταινία.

Το μενού της βραδιάς θα είναι μυστικό και εμπνευσμένο τόσο από το φιλμ «Ζιλ και Τζιμ», όσο και από τον ίδιο τον Φρανσουά Τρυφώ

Λίγα λόγια για την ταινία: Ζιλ και Τζιμ (1962)

Ο Jules, ένας ντροπαλός συγγραφέας από την Αυστρία, και ο Γάλλος φίλος του Jim, γνωρίζουν την Catherine, μια παρορμητική και απόλυτα ελεύθερη στο πνεύμα κοπέλα. Μοιραία, θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο, μποέμικο αλλά και τραγικό ταυτόχρονα, με φόντο την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μορό, Οσκαρ Βέρνερ, Ανρί Σερ
Η προβολή ξεκινάει στις 21.00.

Sports in

Basket League: Πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου – 27/10 στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League – Oι ημερομηνίες των δύο ντέρμπι «αιωνίων» για το ελληνικό πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024