Μετά από προσπάθειες ετών εκδόθηκε η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης για τον οικισμό Γοματίου του Δήμου Αριστοτέλη. Με την πράξη εφαρμογής, πρακτικά ο οικισμός επεκτείνεται κατά 140 νέα οικόπεδα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν προορισμό επένδυσης και κατοικίας για ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στην περιοχή αποκτώντας τη δική τους κατοικία αλλά και όσους βλέπουν μια ευκαιρία τουριστικής επένδυσης , μιας και το Γομάτι με το ορεινό ύφος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

«Κινήσεις όπως αυτή , όπως οι επεκτάσεις οικισμών αλλά και η έναρξη των μελετών για τα νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια όλου του Δήμου Αριστοτέλη δίνουν αξία στη γη των δημοτών μας,παρέχουν επιχειρήματα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους και στρώνουν το χάλι σε νέες ήπιες επενδύσεις γύρω από τον τουρισμό»ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος.

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών είχαμε την έναρξη της μελέτης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των τριών Ενοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη(Σταγείρων-Ακάνθου, Αρναίας, Παναγίας), που εκπονούνται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων και με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, με τους επικεφαλής μελετητές που έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των στοιχείων της περιοχής.