Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργία Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής δρομολογείται στο Δήμο Ηρακλείου

Δημιουργία Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής δρομολογείται στο Δήμο Ηρακλείου

Η υπογραφή της μελέτης ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής, με εκθεσιακό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

«Μουσικό σημείο αναφοράς»για όλη την Μεσόγειο φιλοδοξεί να αποτελέσει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η μελέτη Αποκατάστασης και Επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη στην Αγία Τριάδα υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τους μελετητές και άνοιξε ο δρόμος της αξιοποίησης του χώρου.

Η υπογραφή της μελέτης δίνει το πράσινο φως για την δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής, με εκθεσιακό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει τη σημαντική συλλογή μουσικών οργάνων του Ross Daly και θα λειτουργήσουν σχολές κατασκευής και επιδιόρθωσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

«Θέλουμε ένα χώρο ο οποίος θα αποτελέσει ένα κέντρο για τη ζωή όλης της περιοχής»

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι στο Κέντρο να φιλοξενούνται σε σταθερή βάση ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, λειτουργώντας έτσι ως κύτταρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδας αλλά και για το σύνολο του Δήμου Ηρακλείου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός «Θέλουμε ένα χώρο ο οποίος θα αποτελέσει ένα κέντρο για τη ζωή όλης της περιοχής, ένα επίκεντρο για τη γειτονιά το οποίο θα είναι πολύ ζωντανό. Προφανώς θα έχει μια εκθεσιακή διάσταση, αλλά παράλληλα θα συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα και αυτό είναι κάτι που θα ληφθεί υπόψη στη μελέτη».

Υπενθυμίζεται ότι η Φάμπρικα Ανωγειανάκη βρίσκεται στην μικρή πλατεία που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Βαλέστρας, Σαββαθιανών και Μελιδώνη. Αποτελεί τεκμήριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στη πόλη του Ηρακλείου και αποτελείται από δύο κύρια κτίσματα τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέα το 2011. Η μελέτη  για την αποκατάσταση και επανάχρηση της εντάσσεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έχει χρόνο ολοκλήρωσης 15 μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027».

Sports in

Basket League: Πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου – 27/10 στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League – Oι ημερομηνίες των δύο ντέρμπι «αιωνίων» για το ελληνικό πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024