Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρωτικός ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων - Ποιοι φεύγουν

Σαρωτικός ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων – Ποιοι φεύγουν

Ποια ονόματα ακούγονται για τις θέσεις των γενικών γραμματέων στα υπουργεία - Τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σαρωτικός αναμένεται ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, βέβαια, οι χαμηλές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις αλλαγές που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, αφού σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου ο ανασχηματισμός έφερε περιορισμένες αλλαγές, ενώ αλλαζονικές συμπεριφορές που προκάλεσαν τους πολίτες είναι ένας ακόμη σημαντικότατος παράγοντας για τις αιτίες του «λίφτινγκ».

Αναμένεται να αλλάξουν πολλοί γενικοί γραμματείς από τους 63 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός κυβέρνησης εκτιμούν πως ο αριθμός θα φτάσει τους 30.

Οι σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό έχουν γίνει από τους στενούς του συνεργάτες, Γιώργο Μυλωνάκη, Άκη Σκέρτσο και Θανάση Νέζη.

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανή θεωρείται η αξιοποίηση περισσότερων κομματικών στελεχών της ΝΔ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιλογής πρώην βουλευτών, όπως ο Σάββας Χιονίδης και ο Γιάννης Μελάς, του πρώην περιφερειάρχη Μακεδονίας – Θράκης Χρήστου Μέτιου, καθώς και του πρώην εκπροσώπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος ακούγεται για τη θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Υγείας νέος γενικός γραμματέας ενδέχεται να τοποθετείται ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Γιώργος Παπαδημητρίου, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών ο Νάσος Μπαλέρμπας πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του.

Για την κάλυψη της θέσης του γραμματέα Αυτοδιοίκησης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος έχει απομακρυνθεί λόγω του «email gate», ακούγεται ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Αλλαγές θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με την πιθανή απομάκρυνση της γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Ζέφης Δημαδάμα, αλλά και της γενικής γραμματέως Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Μαρίνας Στέφου.

Τέλος, αναμένεται να απομακρυνθούν και οι δύο γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024