«Το υπόδειγμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Πονάει η αλήθεια, βλέπετε… Καμία απάντηση απολύτως. Άρα παραδέχονται τα πάντα», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στο «Πρώτο Θέμα» με νέα ανάρτησή του.

Όπως τονίζει, «και αυτό εξηγεί όλα όσα διαβάζουμε καθημερινά: από την τραγική μέρα του εγκλήματος των Τεμπών, που η μονταζιέρα βρήκε εύκολα τον δρόμο της για να αναπαραχθεί στα ΜΜΕ, μέχρι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη την προεκλογική περίοδο κατά της αντιπολίτευσης».

Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ακριβό σπορ η προπαγάνδα, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν ξέραμε πώς πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μάθαμε πώς πληρώνει το Πρώτο Θέμα».

«Και για να μην έχετε την αγωνία, το παιχνίδι συνεχίζεται: η CVC, αγαπημένο… οικογενειακό fund, επειδή δεν μπορεί να μετάσχει σε ΜΜΕ, αγοράζει σε υπέρογκη τιμή την εταιρία digital Cloud Evo από τον Τάσο Καραμήτσο, για να ‘συνδράμει’ το έργο του στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση», προσθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η συνέχεια στην Βουλή. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν και εισαγγελείς να ασχοληθούν με την υπόθεση, που εκ των πραγμάτων είναι… πρώτο θέμα!», γράφει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει τα εξής:

«Υ.Γ. – Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί για φοροδιαφυγή από τον Άρειο Πάγο, αλλά φυσικά αυτό δεν το αναφέρετε.

– ⁠Το Πόθεν Έσχες κατατέθηκε κανονικά και έκτοτε… σιγήν ιχθύος από εσάς! Όποτε θέλουν οι ‘επενδυτές’ σας, να τα δημοσιεύσουμε ταυτόχρονα.

– Αν υπάρχει εικονική μεταβίβαση του σπιτιού στις Σπέτσες, στείλτε εισαγγελέα. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε.

– Το Delaware είναι κυριολεκτικά onshore. Απλή γεωγραφία ή ενα Google search. Offshore είναι τα Cayman κλπ. Ρωτήστε τους επενδυτές στα funds που σας χάρισαν τα δάνεια.

– Οι αγωγές μου στις ΗΠΑ προχωρούν κανονικά στα αρμόδια δικαστήρια. Μην ανησυχείτε: στις ΗΠΑ λειτουργεί το κράτος δικαίου και θα δικαιωθώ. Ο πρώην επενδυτής μου (τα ‘αφεντικά’ μου όπως τα αποκαλέσατε) είναι εισηγμένη εταιρεία στη Νέα Υόρκη. Τα δικά σας ‘αφεντικά’ είναι ‘άγνωστα’.

– Ελάτε, αποκαλύψετε ό,τι λάσπη δήθεν έχετε. Καλό θα μου κάνετε.

– ⁠Και καλή επιτυχία στο ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ που κάθε πρωί προσπαθεί αφελώς να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε περιδίνηση. Θα δείτε τις δυνάμεις των πολιτών σύντομα. Δεν τρώνε το σανό σας.

– ⁠Θα καλύψετε καθόλου την ακρίβεια, το διαλυμένο ΕΣΥ, τα καρτέλ στην ενέργεια και στην ακτοπλοΐα κοκ; Ή δεν σας αφήνουν τα ‘αφεντικά’ σας;».

«Μιλάει ο υπηρέτης αφεντάδων για εμάς: Πού είναι τα πόθεν έσχες σου;»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το «Πρώτο Θέμα», απαντώντας στα ερωτήματα που έχει θέσει δημόσια ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση, είχε υποστηρίζει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μας κατηγορεί για τον δανεισμό μας και πώς κατέληξε κλπ κλπ, ώστε αντί να πουλήσουμε την εφημερίδα σε κάποια συμφέροντα σαν αυτά που εξυπηρετεί ο ίδιος ή να την κλείσουμε και να ησυχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την σώσαμε, την αναπτύξαμε και την καταστήσαμε με τεράστιο προσωπικό κόστος το μοναδικό μεγάλο Μέσο που δεν ανήκει σε αυτούς που καλυμμένα ή απροκάλυπτα υπηρετεί. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι κ. Κασσελάκη!».

«Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι εμείς αποπληρώσαμε το κεφάλαιο και ένα σημαντικό μέρος των τοκοχρεολυσίων και είμαστε απολύτως σύννομοι με βάση όλους τους τραπεζικούς νόμους, πριν και μετά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά μιλάμε για συναλλαγές που δεν εμπλέκουν σε καμία περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, άρα δεν του χρωστάμε καμία απάντηση», αναφέρει η εφημερίδα.

Και υποστηρίζει πως «αντιθέτως, ο ίδιος χρωστά στους πολίτες απαντήσεις για τις ατέλειωτες οικογενειακές κομπίνες του, τα 11 εκατ. ευρώ που χρωστά στην Εφορία για το σπίτι του στην Εκάλη, για εικονικές μεταβιβάσεις του σπιτιού του στις Σπέτσες, για τις offshore εταιρείες του στο Delaware και αλλού με τα αστακοκάραβα και άλλα, για τις αγωγές που έχασε από τα άγνωστα αφεντικά του στις ΗΠΑ και για πολλά άλλα ακόμα που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Όπου και να τον πιάσεις ο κ. Κασσελάκης έχει θέμα…».