Το μεγάλο στοίχημα είναι να πειστεί ο κόσμος να έρθει να ψηφίσει στη διαδικασία και αυτό αφορά έναν κόσμο πέρα από τον στενό κομματικό πυρήνα ή όλους όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», επισήμανε την κρίσιμη σημασία της συμμετοχής της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία αναγέννησης του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να συζητήσει και να επιδιώξει να γίνει μια μεγάλη παράταξη»

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσελκύσει πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, βλέποντάς το ως την τελευταία ελπίδα για μια εναλλακτική διακυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι δεν συμβιβάζεται με την ιδέα ενός ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκεται στη δεύτερη ή τρίτη θέση με ποσοστά 13-15%. Αντίθετα, πιστεύει, όπως είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δομήσει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ικανή να κερδίσει τις εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβει την πρωτοβουλία και να δομήσει μια πλατιά και μεγάλη δημοκρατική παράταξη η οποία θα είναι εκλογική απειλή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος

«Καμία συνεργασία με τη ΝΔ»

Ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να γίνει κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. «Καμία συνεργασία με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο πυρήνας να φτιαχτεί μια μεγάλη και πλατιά παράταξη από τη βάση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί ένα ΠΑΣΟΚ που θα αποτελεί συνιστώσα σε ετερόκλητα κυβερνητικά σχήματα.

Ενότητα και συνεργασία από τη βάση

Ο κ. Κατρίνης υποστήριξε την ανάγκη για διάλογο και σύγκληση με όμορες πολιτικές δυνάμεις, αλλά από τη βάση και όχι με συμφωνίες κορυφής.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή πρόταση δυσπιστίας που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, ως παράδειγμα συνεργασίας σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να συζητήσει και να επιδιώξει να γίνει μια μεγάλη παράταξη με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις αλλά από τη βάση», κατέληξε.