Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας για Μάτι: Σκύβω με τεράστιο σεβασμό μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών

Κικίλιας για Μάτι: Σκύβω με τεράστιο σεβασμό μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών

«Σκύβω με τεράστιο σεβασμό μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι», υπογράμμισε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας

Μήνυμα μνήμης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη μαύρη μέρα που χάθηκαν 104 άνθρωποι.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, «σκύβω με τεράστιο σεβασμό μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «για όλους εμάς στην Πολιτική Προστασία η τραγική μνήμη έχει γίνει δόγμα: Μάχη, μάχη, μάχη, για την προστασία της ζωής των ανθρώπων».

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

Εκδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς που «ζητούν δικαίωση»

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς και τους 147 τραυματίες/εγκαυματίες, ορισμένοι από τους οποίους υποφέρουν ακόμα και μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων, συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά, περιμένοντας δικαίωση.

O χρόνος για τους περισσότερους επιζώντες από τη φονική πυρκαγιά έχει σταματήσει στις 23 Ιουλίου του 2018.

Καθημερινός Γολγοθάς

«Στην πραγματικότητα κάθε μέρα για εμάς είναι επέτειος και κάθε μέρα δικάσιμη είναι μια κηδεία, αυτό δεν το έχει καταλάβει κανένας» αναφέρει ο επιζών Γιάννης Οικονομίδης.

Ο Γιάρεκ βρισκόταν στο Μάτι για διακοπές με την οικογένειά του. Η 38χρονη γυναίκα του και ο 9χρονος γιος του κάηκαν. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, βρίσκεται πίσω στο σημείο μηδέν.

«Προσπαθούσα να τους βρω, η γυναίκα μου πήρε τον αδερφό μου στην Πολωνία και του είπε “είμαστε καλά, μπαίνουμε σε μία βάρκα για τη Ραφήνα” και του ζήτησε να ψάξει να βρει εμένα» λέει στην ΕΡΤ μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο Γιάρεκ τα τελευταία έξι χρόνια θεωρεί το Μάτι δεύτερο σπίτι του. Στην Πολωνία έχει αφήσει τη δουλειά του και περιμένει τη δεύτερη δικαστική απόφαση.

«Αυτό που συνέβη ήταν πρωτόγνωρο για εμάς, δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ, εγώ προσωπικά βρήκα άνθρωπο καμμένο στην άκρη του δρόμου σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στη θάλασσα και ήταν καρβουνιασμένος» λέει κάτοικος της περιοχής.

Sports in

H ευκαιρία που αναζητούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ας κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα. Όχι μόνο τις εκλογές της ΕΠΟ. Αλλά και όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024