Για επιχείρηση αποσυριζοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, θέτοντας ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Μουζάλας κάλεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica», τα μέλη του κόμματος να έρθουνε στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη δυναμική των απόψεών τους να οδηγήσουν σε αλλαγές. «Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές αυτές προϋποθέτουν και αλλαγή προσώπου», είπε ο πρώην υπουργός.

«Κάποιος να τον προστατέψει από αυτά τα οποία λέει»

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίχθηκε με τις καλύτερες προθέσεις ωστόσο «μετρήθηκε και απεδείχθη ελλιπής, απεδείχθη διχαστικός, δεν προσπαθεί να συνθέσει». Όπως είπε, «ένας πρόεδρος κόμματος δε χαίρεται άμα φεύγουνε άνθρωποι από το κόμμα του. Ένας πρόεδρος κόμματος εξουσίας οφείλει να συνθέτει απόψεις, οφείλει να κρατάει τον κόσμο μέσα, να φέρνει κόσμο μέσα. Δεν μπορεί να επιχαίρει που φεύγει ο Δραγασάκης».

«Είναι μια στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης του Τσίπρα»

Όσον αφορά την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον Γιάννη Δραγασάκη επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο ο κύριος Κασσελάκης να προσπαθεί να πει για τον κύριο Δραγασάκη ότι η Αριστερά δεν είναι τύποι, είναι τρόπος ζωής. Δηλαδή, για το όνομα του θεού. Κάποιος να τον προστατέψει από αυτά τα οποία λέει».

Τόνισε επίσης ότι «ο κ. Κασσελάκης ήτανε λάθος απάντηση στο σωστό ερώτημα και στο αγωνιώδες ερώτημα που είχαμε μετά τις ήττες τι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε το παλιό, ντυμένο νέο που λέει ο Μπρεχτ και εκεί πέρα γίνανε λάθη. Δεν είναι όμως λάθη τυχαία. Κατά την άποψή μου είναι μια στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης του Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα, «είναι ακόμα χειρότερο, επιχειρεί την μετατροπή ενός προοδευτικού, αριστερού κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα που ομνύει στα μέλη και πρακτικά καταργεί τις οργανώσεις μελών».

Κατά τον ίδιο εάν οι ιδέες αυτές του Στέφανου Κασσελάκη περάσουν από το Συνέδριο, «τότε έχουμε τη δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος, έχουμε την εκπλήρωση του μυστηρίου της βάφτισης του κ. Κασσελάκη» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.