Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Συνώνυμη των υποκλοπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τη «βούλα» της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνώνυμη των υποκλοπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τη «βούλα» της ΕΕ

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η εθνική ασφάλεια είναι πολύ σοβαρή έννοια «για να τη διαστρέφει η κυβέρνηση της ΝΔ κατά το δοκούν, προς όφελος του πολιτικού της κέρδους»

Το έγγραφο της Κομισιόν που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την ευρεία χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών από χώρες-μέλη της ΕΕ, με πρόφαση κατά κανόνα λόγους εθνικής ασφάλειας, επικαλείται ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος τονίζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «είναι συνώνυμη των υποκλοπών και με τη ‘βούλα’ της ΕΕ».

«Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ζητά αυστηρότερη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών από τα κράτη-μέλη, επαναφέρει στην τάξη των πραγμάτων όσες κυβερνήσεις, εκμεταλλευόμενες λόγους εθνικής ασφάλειας, ανέτρεψαν κάθε εθνικό και κοινοτικό πλαίσιο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το απόρρητο των επικοινωνιών των Ελλήνων πολιτών», υπογραμμίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τονίζει ότι στη χώρα μας, «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κηλίδωσε τη δημόσια ζωή του τόπου μας και για αυτό θα μείνει στην πολιτική ιστορία».

«Σταματήστε τη ψευδο-ρητορική περί προστασίας του εθνικού συμφέροντος»

Όπως σημειώνει ο κ. Καραμέρος, «μόλις πριν λίγες ημέρες καταθέσαμε ερώτηση, ως Τομείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με την πρόθεση προμήθειας από την κυβέρνηση λογισμικού παρακολούθησης, όμοιο του Predator που χρησιμοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα ‘εξήγαγε’ σε τρίτες χώρες με την έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών».

«Η σημερινή εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιβεβαιώνει την ανάγκη προσήλωσης στις δημοκρατικές αρχές και την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος, προκειμένου να μην πλήττεται η αξιοπιστία του πολιτεύματός μας και η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της χώρας μας», προσθέτει.

Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «τη ψευδο-ρητορική περί προστασίας του εθνικού συμφέροντος, όταν πίσω από αυτό κρύβεται η επιθυμία χειραγώγησης κάθε ελεύθερης και εναλλακτικής άποψης, την οποία αντιμετωπίζει εχθρικά».

«Ο έλεγχος των κατασκοπευτικών λογισμικών είναι επίκαιρος όσο ποτέ, όπως και οι αντικειμενικοί τους περιορισμοί  σε σοβαρά εγκλήματα όπως, η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η δολοφονία, το ξέπλυμα χρήματος, η διακίνηση ναρκωτικών και η διαφθορά», σημειώνει.

Για να καταλήξει πως «όσο η κυβέρνηση δεν εγγυάται την ορθή διαχείριση της τεχνολογίας με διαφάνεια και σε διαρκή συνεργασία με την ίδια τη Δικαιοσύνη, τόσο θα γενικεύεται το κλίμα ανασφάλειας και τοξικότητας στη δημόσια ζωή. Η εθνική ασφάλεια είναι πολύ σοβαρή έννοια για να τη διαστρέφει η κυβέρνηση της ΝΔ κατά το δοκούν προς όφελος του πολιτικού της κέρδους και εις βάρος των Ελλήνων πολιτών».​

Sports in

Κασσελάκης: Απάντηση με αιχμές στο «μυστήρια έως ύποπτη εμμονή» του για την Attica Bank

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του δίνει σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024