Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης «ρεστάρει» από το φθινόπωρο με τα ελληνοτουρκικά, στη γωνία τον περιμένει η (ακρο)Δεξιά

Ο Μητσοτάκης «ρεστάρει» από το φθινόπωρο με τα ελληνοτουρκικά, στη γωνία τον περιμένει η (ακρο)Δεξιά

Ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο τα εθνικά, αλλά πλέον είναι διαφορετικά με την ακροδεξιά να καραδοκεί και τη δυσαρεστημένη Δεξιά να επαγρυπνεί. Αρχισε το φλερτ στην κεντροαριστερά, και αν το ζευγάρι δεν αλλάξει κάποιοι βλέπουν κουμπαριά

Θρυαλλίδα

Να κάνω μία πρόβλεψη – εντάξει, κλέβω εκκλησία. Από το φθινόπωρο και μετά η Δεξιά, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η ακροδεξιά, θα «παίζουν μπάλα» στο γήπεδο τους»! Η έναρξη των επίσημων συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού, με την ουσιώδη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και με την απόφαση το θέμα να κλείσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» πολλών! Επισήμως οι συζητήσεις θα αρχίσουν στη σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο. Ετσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που μετράει πενήντα χρόνια και έχει ήδη «κακοφορμίσει».

Από Σεπτέμβριο τα σπουδαία

Ισως γνωρίζοντας τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, έριξαν τις προειδοποιητικές βολές προσφάτως. Κι ετοιμάζονται για το φθινόπωρο. Γι΄ αυτό να είστε βέβαιοι. Εκτιμώ πως θα υπάρξουν εξελίξεις – πολιτικές εννοώ.

Όλα ένα … κουβάρι

Και εκτιμώ ότι αυτές οι συζητήσεις θα «διασταυρωθούν» με τον εξελισσόμενο «προβληματισμό» για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι αν το μενού έχει και λίγο … ακρίβεια, μαζί με διάφορα άλλα θέματα οικονομικά ή καθημερινότητα ή ακόμη και έκτακτα – κάποιος θα έχει πατήσει μία … «νάρκη» – αντιλαμβάνεστε ότι όχι μόνο δεν θα πλήξουμε, αλλά το πολιτικό περιβάλλον θα είναι εκρηκτικό! Θα έχουμε δουλίτσα….

Απέναντι στους γιατρούς

Βέβαια από την άλλη πλευρά ο υπουργός Υγείας, ο φίλος μου ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει αναλάβει «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», δηλαδή να «τσακίσει» τις αντιδράσεις των ιδιωτών γιατρών, μήπως και καταφέρει – με τον χειρότερο δυνατό τρόπο… – να λειτουργήσουν αρκετά επαρχιακά νοσοκομεία. Αλλά στο «τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» που λέει η παροιμία!

Αυξάνονται και πληθύνονται;

Και να είστε βέβαιοι ότι εφόσον η κατάσταση εξελίσσεται έτσι όπως εξελίσσεται και εφόσον από τον Σεπτέμβριο δεν εμφανιστεί στον … ορίζοντα η δημοσκοπική ανάκαμψη που προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου, τότε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι αντιδράσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στους γνωστούς διαφωνούντες και δυσαρεστημένους για διάφορους λόγους. Αλλά θα πληθύνουν και οι τάξεις των αντιδρώντων θα πλαισιωθούν και με τα … «καλά παιδιά» της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα έχει ενδιαφέρον το «παιχνίδι»….

Φλερτ

Εν τω μεταξύ το πολιτικό «φλερτ» μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζεται. Το ροζουλί με το πράσινο! Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για διάφορα θέματα έχει ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, επιχειρεί να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο και να ενισχύσει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και την σημερινή του ηγεσία, τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Διεκδικήσεις

Παράλληλα θεωρώ – επειδή είναι μία αντίληψη που επικρατεί από καιρό στο έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου – ότι θα ενισχύσει τον «πατριωτικό λόγο». Γιατί θεωρεί πως είναι λάθος να εγκαταλείψει τον πατριωτισμό στην ακροδεξιά – αυτή είναι η επικρατούσα άποψη. Και δεδομένων των εξελίξεων του φθινοπώρου εκτιμώ ως μάλλον βέβαιο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης θα αναπτύξει την «πατριωτική ρητορική» ίσως και σε υψηλούς τόνους.

«Συναντήθηκαν»!

Τώρα αν αυτό θα συμβεί μαζί με την Χαριλάου Τρικούπη δεν το γνωρίζω. Αλλά και δεν το αποκλείω. Μετά από το «Αγαπητέ Νίκο» ήρθε το «Αγαπητέ Στέφανε». Κι ο Νίκος συμφώνησε με τον Στέφανο. Για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, εν προκειμένω. Αλλά κανείς δεν αποκλείει τον εμπλουτισμό της ατζέντας, προϊόντος του χρόνου. Ετσι;

Αναμορφώνεται

Το φθινόπωρο, όπως σας προανέφερα, θα είναι μία κρίσιμη περίοδος κι ως εκ τούτου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους. Ο χρόνος θα είναι πυκνός. Και τα διακυβεύματα κρίσιμα! Εκτός από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που τελειώνουν και τα δύο στα μέσα του Οκτωβρίου, το αργότερο, τα κοινωνικά και τα εθνικά ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας!

Ο κ. Χάρης Δούκας

Βέβαια μετά από την δέουσα προβολή που απέσπασε ο κ. Ανδρουλάκης με την επίσκεψη του στην Κύπρο, χθες ήρθε η σειρά του κ. Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Με την ιδιότητα του ως δημάρχου «καθάρισε στεγνά» την ηγεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, με αφορμή την συμμορία των εκβιαστών, ενισχύοντας το προφίλ του αδιάφθορου που φιλοτεχνεί. Και ασκεί και τα καθήκοντα του ως δήμαρχος για να «κλείσει τα στόματα» της αντιπολίτευσης….

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης

Κρατώ ωστόσο την περίπτωση του κ. Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος συνεχίζει να μιλάει «σκληρά». Και συνεχίζει επίσης να έχει στο «στόχαστρο» του την κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Θα είναι από τους υποψηφίους που θα έχει λόγο και ρόλο την επόμενη ημέρα. Να μου το θυμηθείτε….

Sports in

«Στην τελική ευθεία του Τισουντάλι στον ΠΑΟΚ» (pic)

Όπως υποστηρίζουν στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ και η Γάνδη είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για τον Ταρίκ Τισουντάλι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024