«Αιδώς Αργείοι» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα («Πρώτο Θέμα») που μιλούσε για «μυστήρια έως ύποπτη εμμονή» του Στέφανου Κασσελάκη με την Attica Bank.

Τονίζει ότι «το συγκεκριμένο site μιλάει για «μυστήρια εμμονή» μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια».

«Ότι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκατ. ευρώ. Ότι δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους «φίλους» του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός» συμπληρώνει.

Αναφέρεται στον τραπεζικό δανεισμό του «Πρώτου Θέματος» και παραθέτει ερωτήματα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκ. ευρώ;».

«Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε; Μήπως τελικά με 7,5 εκ. ευρώ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκ. ευρώ collateral από τη διοίκησή σας- δηλαδή σύνολο 10 εκ. ευρώ- εξαγοράστηκε  το δάνειό σας αξίας 36 εκ. ευρώ; Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκατ. ευρώ; Αυτά τα «κούρεψε» η Τράπεζα Πειραιώς; Υπήρξε παρέμβαση Μαξίμου για το κούρεμα;» προσθέτει.

«Και μετά κατηγορείτε εμένα για δήθεν εμμονή στη διαφύλαξη των χρημάτων του Δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού…» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όλη η απάντηση Κασσελάκη:

Ποιο θα έπρεπε να είναι το «πρώτο θέμα» στα ελληνικά ΜΜΕ; Πώς στήνεται μια ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα. Πώς η «βέλτιστη» λύση- σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη- κλειδώνει τεράστιες ζημίες για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μετά από μήνες fake news και λάσπης εναντίον μου, το Πρώτο Θέμα αποφάσισε να «ενημερώσει» τους αναγνώστες του για τη Συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Πώς; Μα φυσικά, όπως γνωρίζει. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι «είμαι απατεώνας και υπηρετώ συμφέροντα».

Το συγκεκριμένο site μιλάει για «μυστήρια εμμονή» μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής.

Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια.
Ότι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκ.€ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκ. €. Ότι δηλαδή ο Κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους «φίλους» του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Η απορία μου ήταν εξ αρχής βασανιστική: πώς γίνεται ένα μέσο ενημέρωσης, όποια πολιτική κατεύθυνση κι αν εκπροσωπεί, να διαστρεβλώνει με τόση ευκολία την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο – μαύρο, να μετατρέπεται από μέσο ενημέρωσης σε προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν μυστικά κι όλα εξηγούνται: όταν με κυβερνητική παρέμβαση μια συστημική τράπεζα σού κάνει κούρεμα σε δάνειο, ύψους 26 εκ. ευρώ, πάνω από 70% (!), ξεχνάς και δημοσιογραφική δεοντολογία και ό,τι άλλο δεν θα έπρεπε να αποτιμάται σε χρήμα.

Άρα και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να πηγαίνουν στην Τράπεζα Πειραιώς, να δίνουν κάτω από το 30% της αξίας του δανείου τους και να ξεμπερδεύουν…

Αγαπητό Πρώτο Θέμα, που αφήνεις υπόνοιες για τα δήθεν τραπεζικά συμφέροντα που εξυπηρετώ:

Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκ. €;

Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε;

Μήπως τελικά με 7,5 εκ.€ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκ.€ collateral από τη διοίκησή σας- δηλαδή σύνολο 10 εκ.€- εξαγοράστηκε το δάνειό σας αξίας 36 εκ.€;

Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκ.€;

Αυτά τα «κούρεψε» η Τράπεζα Πειραιώς;

Υπήρξε παρέμβαση Μαξίμου για το κούρεμα;

Και μετά κατηγορείτε εμένα για δήθεν εμμονή στη διαφύλαξη των χρημάτων του Δημοσίου, δηλαδή του Ελληνικού λαού…

Αιδώς Αργείοι

Stefanos

Η ανάρτηση: