Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντικούδης για την Εθνική Νέων: «Πολύ μεγάλη επιτυχία, όλη η Εθνική Ανδρών είδε το παιχνίδι με το Βέλγιο»

Ντικούδης για την Εθνική Νέων: «Πολύ μεγάλη επιτυχία, όλη η Εθνική Ανδρών είδε το παιχνίδι με το Βέλγιο»

Ο Δήμος Ντικούδης φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ, όπου μίλησε για την επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20.

Ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το μετάλλιο της Εθνικής Νέων Ανδρών: «Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να είμαστε δεύτερη συνεχή χρονιά στα μετάλλια στο επίπεδο U20. Είναι τα παιδιά που είναι ένα βήμα πριν την Ανδρών στις Εθνικές ομάδες και είναι πάρα πολύ σπουδαίο που καταφέραμε να βρεθούμε και πάλι στο βάθρο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα σωματεία και στους συλλόγους αυτών των παιδιών, γιατί είναι αυτοί που εκπαιδεύουν τα παιδιά, τα έχουν κάθε μέρα, τα εξελίσσουν, επομένως έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή.

Και μετά στο staff το δικό μας, το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη της Ομοσπονδίας να είναι ένα staff ικανό να εμπνεύσει τα παιδιά. Ο κόουτς Παπαδόπουλος και το υπόλοιπο staff έκαναν εξαιρετική δουλειά για άλλο ένα καλοκαίρι. Δημιούργησαν μια ομάδα που ήταν πραγματική ομάδα, δεν τα παρατούσε, έπαιζε με αυτοθυσία, έδειξε να το ευχαριστιέται και πραγματικά να έχει τα στοιχεία που θέλουμε να περάσουμε στις Εθνικές ομάδες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το είδαμε και φέτος και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος».

Για το αν η Εθνική Ανδρών παρακολούθησε τον μικρό τελικό: «Όλη η Εθνική Ανδρών παρακολούθησε το παιχνίδι το Βέλγιο. Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Τέτοια παιχνίδια που πηγαίνουν πόντο-πόντο και έχουν τόσο μεγάλη σημασία και κρισιμότητα δε μπορείς να τα ζήσεις εύκολα. Ευτυχώς πανηγυρίσαμε και το χαρήκαμε όλοι εδώ. Οι παίκτες ταυτίστηκαν λίγο με τη διαδικασία, με τα παιδιά αυτά, γιατί τα έβλεπαν και τους θύμιζαν τον εαυτό τους πριν μερικά χρόνια».

Για τη σύνδεση μεταξύ των Εθνικών ομάδων: «Είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος. Θέλουμε να “χτίσουμε” κάτι που έχει μια διασύνδεση. Μια πολύ μικρή εθνική ομάδα δεν μπορεί να διασυνδεθεί με την Ανδρών, αλλά κάθε ομάδα μεταξύ της έχει διασύνδεση, έχει κοινά στοιχεία, κοινή φιλοσοφία σε κάποια πράγματα και θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει σαν Ομοσπονδία τα παιδιά των εθνικών ομάδων να αισθάνονται όμορφα, το αισθάνονται ότι τους παρακολουθούν και μεγαλύτεροι. Στις προπονήσεις των μικρών εθνικών ομάδων εμφανίζονται παίκτες θρύλοι, τους παρακολουθούν τους συμβουλεύουν. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για τα παιδιά αυτά».

Για τα σημαντικά στοιχεία σε μια εθνική ομάδα: «Για ‘μένα δύο πράγματα είναι σημαντικά. Το πρώτο είναι το περιβάλλον των Εθνικών ομάδων. Δηλαδή πρέπει ο αθλητής να έρχεται στην Εθνική ομάδα και να ξέρει ότι θα αφιερώσει ένα μήνα σε κάτι πολύ μεγάλο και σε θέμα τιμής και συμπεριφοράς, αλλά και σε θέμα ποιότητας. Πρέπει να έρχεται και να βρίσκει ένα staff αξιόλογο, μια προετοιμασία σωστά δομημένη, με τουρνουά στο εξωτερικό, με προπονήσεις υψηλού επιπέδου, με συνθήκες διαμονής πολύ καλές, έτσι ώστε να κάνει το παιδί να αισθανθεί ότι έρχεται σε κάτι πολύ υψηλότερο από το σωματείο του, από αυτό που κάνει όλη τη χρονιά.

Και να το εκτιμήσει αυτό και να φερθεί ανάλογα, να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να πετύχει η εθνική ομάδα. Δεύτερο είναι το κομμάτι της μπασκετικής κατεύθυνσης. Πρέπει να ξεκινάμε σαν ελληνικό μπάσκετ από την άμυνα. Έχουμε δείξει παραδοσιακά ότι με την άμυνα έχουμε πετύχει πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να εξελιχθούμε μπροστά, πρέπει να εξελίσσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία χρόνο με το χρόνο βλέπουμε ότι μπαίνουν στο ελληνικό DNA. Πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα, να γίνουμε πιο αθλητικοί, για να ανταγωνιστούμε ομάδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που είναι εκεί πολλά χρόνια κι εμείς τώρα τα τελευταία χρόνια ξεκινάμε να τους φτάσουμε. Για να απαντήσω συνολικά, το περιβάλλον των εθνικών ομάδων και η νέα μπασκετική κατεύθυνση που δίνουμε είναι ένα κράμα που προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά και να έχει αποτελέσματα και στο παρκέ».

Για τον χρόνο συμμετοχής των παιδιών: «Τα παιδιά αυτά πρέπει να παίζουν, να έχουν χρόνο συμμετοχής. Αν δεν μπορούν να βρουν χρόνο συμμετοχής στην Α1, τότε να πάνε πιο κάτω. Πρέπει να ευχαριστιούνται το παιχνίδι και να εξελίσσονται μέσα από αυτό και το χρόνο συμμετοχής τους. Θεωρώ ότι πολλά από τα παιδιά της Εθνικής Νέων έχουν χώρο και στην Basket League, αλλά χρειάζονται εμπιστοσύνη».

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024