Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε την αντικατάσταση του παρκέ στο ΟΑΚΑ με το glass floor και μέσα από μία ανακοίνωση στην οποία η «πράσινη» ΚΑΕ εξήγησε αναλυτικά τα οφέλη του.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«H KAE Παναθηναϊκός AKTOR, σε συνεργασία με την Globalsat, επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του μπάσκετ στην Ευρώπη με την εγκατάσταση του ASB GlassFloor, ενός γυάλινου, Full-LED Video δαπέδου, το οποίο έλαβε την επίσημη έγκριση της EuroLeague.

Αυτή η πρωτοποριακή ενέργεια με την τοποθέτηση του ASB GlassFloor θα καθιερώσει τον Παναθηναϊκό AKTOR ως την πρώτη ομάδα που θα φιλοξενεί αγώνες της EuroLeague, αλλά και της Stoiximan Basket League, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, θέτοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του αθλήματος.

Νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Στο πλαίσιο της πλήρους ανακαίνισης του ΟΑΚΑ, το εμβληματικό γήπεδο μπάσκετ εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους χώρους εκδηλώσεων στην Ευρώπη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR προχωρά στην μόνιμη εγκατάσταση του ASB GlassFloor, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για τη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει την κληρονομιά του να θέτει υψηλότερα πρότυπα τόσο για την εμπειρία των φιλάθλων όσο και για τις στρατηγικές επιχειρηματικές συνεργασίες. Γίνεται η πρώτη ομάδα στην EuroLeague που χρησιμοποιεί μόνιμα το ASB GlassFloor και πρωτοπορεί ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Σταύρος Ντίνος, δήλωσε σχετικά: «Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR αισθανόμαστε υπερήφανοι, αλλά και ενθουσιασμένοι για το συγκεκριμένο project. Βασικός στόχος μας είναι να εξελίξουμε ολιστικά την εμπειρία των φιλάθλων μας στο πλήρως ανανεωμένο ΟΑΚΑ και είμαστε βέβαιοι πως το νέο ASB GlassFloor θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Η απόλυτα διαδραστική εμπειρία, η βελτίωση του επιπέδου της προπόνησης, καθώς και οι τεράστιες εμπορικές δυνατότητες που αυτό μπορεί να προσφέρει, μας οδηγούν με ασφάλεια στην επόμενη μέρα του επαγγελματικού αθλητισμού, καθιστώντας μας παράλληλα έναν από τους πλέον πρωτοπόρους και καινοτόμους οργανισμούς. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με τη Globalsat, η συμβολή της οποίας υπήρξε καθοριστική προς την υλοποίηση αυτού, του μοναδικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, project.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη φετινή συμπόρευση μας, επισφραγίζοντας και επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο, την κοινή μας φιλοσοφία για περαιτέρω ανάπτυξη του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φιλάθλους μας. Σύμμαχό μας από την πρώτη στιγμή σε αυτή την προσπάθεια, αποτέλεσε η -ηγέτιδα στον τομέα της- κατασκευάστρια εταιρία ASB GlassFloor, η οποία με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, μας διασφαλίζει ένα φαντασμαγορικό και ποιοτικά άρτιο αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ευχόμαστε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των φιλάθλων μας και να συνδυαστεί με νέες και μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα μας».

Η καινοτόμος τεχνολογία εξελίσσει την εμπειρία των φιλάθλων

Το ASB GlassFloor πρόκειται να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία των φιλάθλων με τη μοναδική γυάλινη επιφάνεια και τα εκατομμύρια LED. Το λειτουργικό σύστημα για τη διαδραστική αθλητική επιφάνεια, Glass Court OS, θα επιτρέψει στην ομάδα μας να εμφανίζει μοναδικά γραφικά κατά την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο και στατιστικά αγώνα σε πραγματικό χρόνο, τα οποία θα παρουσιάζονται απευθείας στο γήπεδο. Αυτό το διαδραστικό και οπτικά σαγηνευτικό δάπεδο φέρνει μια νέα διάσταση στην ψυχαγωγία του αθλήματος.

Τα πλεονεκτήματα του ASB GlassFloor

Τα ενσωματωμένα LED δίνουν τη δυνατότητα για δυναμικά γραφικά και εκπληκτικές κινούμενες εικόνες και ψυχαγωγία, που ανοίγουν νέους δρόμους για διαφήμιση και ψυχαγωγία. Η γυάλινη επιφάνεια, ενσωματωμένη με κεραμικά σημεία, εξασφαλίζει βέλτιστο κράτημα και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών, ενισχύοντας την ασφάλειά τους χωρίς να θυσιάζει την απόδοσή τους. Επιπλέον, η ικανότητα του παρκέ να εμφανίζει δεδομένα θέσης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στους προπονητές να παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, ενισχύοντας την ανάπτυξη των παικτών στην τακτική εκτέλεση.

Globalsat: Πρωτοποριακή Καινοτομία και Βιωσιμότητα

Ως βασικός στρατηγικός εταίρος, η Globalsat συνέβαλε καθοριστικά στο να μπορέσουν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR και η ASB GlassFloor να καταλήξουν σε συμφωνία και να εφαρμόσουν αυτήν την προηγμένη λύση αθλητικών δαπέδων. Αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της Globalsat για την ενδυνάμωση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, δείχνοντας πώς η τεχνολογία μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα όρια του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας.

Το νέο υπερσύγχρονο αθλητικό δάπεδο σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές και καινοτόμες λύσεις της Globalsat, θα μετατρέψει το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού AKTOR σε ένα πλήρως προηγμένο τεχνολογικό θαύμα, μετατρέποντας ολόκληρο το κλειστό σε έναν πολυδιάστατο χώρο ιδανικό για αθλητικούς αγώνες, συναυλίες και εμπορικές εκθέσεις.

Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Founder & CEO της Globalsat, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο έργο. Η συνεργασία μας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR και τώρα με την ASB Glass Floor υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να αξιοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας για να ενισχύσουμε την αθλητική απόδοση και να προσφέρουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης.

Το πρωτοποριακό Full-LED Video δάπεδο στο ΟΑΚΑ προσφέρει εκπληκτικές, διαδραστικές εμπειρίες και δυναμικές παρουσιάσεις, καθιερώνοντας νέα πρότυπα για πολυλειτουργικούς αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να φέρει πραγματική επανάσταση στα αθλητικά γεγονότα. Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει επίσης την αξία των B2B συνεργασιών, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες εμπορικές σχέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων».

Ένα επίτευγμα-ορόσημο

Η ενσωμάτωση της ASB GlassFloor στο OAKA σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στο μπάσκετ, αναβαθμίζοντας την αισθητική, την ασφάλεια και τις επιδόσεις των αθλητών.

Ο Christof Babinsky, CEO της ASB GlassFloor, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την KAE Παναθηναϊκός AKTOR και να εισαγάγουμε την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση του παρκέ μας για αγώνες της EuroLeague καθώς και για την Ελληνική Basket League.

Αυτή η συνεργασία είναι απίστευτα ανταποδοτική, ιδιαίτερα δεδομένης της ισχυρής δέσμευσης του Παναθηναϊκού AKTOR στην καινοτομία και της πρόσφατης απόδοσής του στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχει η ομάδα, έχοντας κατακτήσει και τα δύο τρόπαια. Η προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα όρια ευθυγραμμίζεται ιδανικά με το όραμά μας.

Αυτή η εγκατάσταση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο και θέτει τις βάσεις ώστε η τεχνολογία μας να έχει μόνιμο αντίκτυπο σε διάφορα πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR θέτει πραγματικά τα πρότυπα.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ του Παναθηναϊκού, της ASB GlassFloor και της Globalsat προαναγγέλλει μια νέα εποχή στο μπάσκετ, θέτοντας νέα πρότυπα για τον τρόπο παιχνιδιού, προβολής και εμπειρίας του αθλήματος. Επιπλέον, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την εφαρμογή των διαδραστικών χαρακτηριστικών προς όφελος των αθλητών, προσφέροντας διαδραστικά μοντέλα προπόνησης που μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του Συλλόγου».