Στον Άρη θα συνεχίσει την καριέρα του και επίσημα ο Πιόνε Σίστο, με τους Θεσσαλονικείς να ανακοινώνουν την απόκτηση του Δανού εξτρέμ.

Ο 29χρονος παίκτης αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Άκη Μάντζιο για τα άκρα της επίθεσης, με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητά του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Pione Sisto για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Pione Sisto γεννήθηκε στην πόλη Καμπάλα της Ουγκάντα στις 4 Φεβρουαρίου 1995. Σε ηλικία μόλις δύο μηνών ο Sisto μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δανία και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν με τη φανέλα της Tjørring.

Η Midtjylland τον ενέταξε στις ακαδημίες της το 2010 και ο Pione Sisto έκανε όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Δανίας τη σεζόν 2012-2013.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Δανός winger αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τη Midtjylland και την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 η ισπανική Celta έβγαλε από τα ταμεία της 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της και ο Sisto έφυγε από τη Δανία με συνολικό απολογισμό 113 συμμετοχές (31 γκολ, 11 ασίστ).

Την περίοδο 2016-2020 ο Sisto φόρεσε 135 φορές τη φανέλα της Celta (18 γκολ, 14 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις και έπειτα επέστρεψε στη Δανία και στη Midtjylland, στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Στη δεύτερη θητεία του στην σκανδιναβική ομάδα ο Sisto κατέγραψε 102 συμμετοχές (15 γκολ, 10 ασίστ) και πανηγύρισε ένα Κύπελλο Δανίας.

Τη χρονιά που μας πέρασε ο Pione Sisto αγωνίστηκε με τη φανέλα της Alanyaspor στην Τουρκία.

Ο Pione Sisto είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας, με το οποίο έχει αγωνιστεί 26 φορές από το 2015 που κλήθηκε για πρώτη φορά.

«Θέλω να πετύχω σημαντικά πράγματα με τον ΑΡΗ»

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Pione Sisto, δήλωσε στο arisfc.com.gr:

«Το ενδιαφέρον του ΑΡΗ για εμένα υπάρχει από πέρυσι. Είχα μιλήσει με τον σύλλογο, αλλά για διάφορους λόγους τότε δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Φέτος ο ΑΡΗΣ επανήλθε, μίλησα με τον πρόεδρο και τα βρήκαμε. Λες και ήταν γραφτό να έρθω στον ΑΡΗ!

Γνωρίζω που έρχομαι. Έχω κάνει έρευνα για την ομάδα από πέρυσι, όποτε μιλήσαμε για πρώτη φορά. Έρχομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ελλάδας και όπως είδα στα βιντεάκια με πολύ θερμό κοινό. Είναι αλλιώς να στο λένε και αλλιώς να το βλέπεις και φυσικά θα είναι πολύ διαφορετικά όταν το ζήσω από μέσα.

Έχω μιλήσει και με αρκετούς παίκτες που έπαιξαν στον ΑΡΗ και τους γνωρίζω, αλλά και με Ισπανούς που ήμασταν αντίπαλοι στην Ισπανία.

Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου και ανυπομονώ να τη ζήσω. Η νέα μου ομάδα θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί στόχους και σε αυτό θα βοηθήσω και εγώ.

Σαν παίκτης μου αρέσει να αφήνω το αποτύπωμα μου όπου αγωνίζομαι. Το ίδιο και εδώ. Θέλω να με θυμούνται όταν θα φύγω και να πετύχω σημαντικά πράγματα με τον ΑΡΗ. Είμαι ανυπόμονος να μπω στην ομάδα και ήρθα με μεγάλη όρεξη, προκειμένου να έχουμε μια σπουδαία χρονιά».