Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής πέταξε για το Παρίσι το περασμένο Σάββατο και ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση στην Bercy Arena.

Όπως έμαθε το in ο Πετρούνιας έχει αφήσει για τα καλά τους πόνους στα δύο του χέρια και μετά τις δύο επιτυχημένες επεμβάσεις, πλέον δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Όπως λέει και ο ίδιος στο στενό του περιβάλλον, είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν υπάρχει κάτι που να τον ανησυχεί.

Στο Παρίσι βρήκε καλές συνθήκες, οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και το μόνο που τον προβλημάτισε ήταν το σχετικό κρύο που βρήκε στη γαλλική πρωτεύουσα, ερχόμενος από τους 40 βαθμούς της Αθήνας.

Επίσης δεν βολεύτηκε με το … μαξιλάρι του στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά μετά τα πρώτα βράδια το συνήθισε!

Πετρούνιας: Ο μεγάλος του στόχος

Ο μεγάλος του στόχος, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τρίτου Ολυμπιακού μεταλλίου μετά το χρυσό στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το ασημένιο στο Τόκιο. Παρότι στα 33 του, είναι σε ηλικία που άλλοι γυμναστές θα είχαν σταματήσει, ο Λευτέρης με όπλο το πείσμα και τη θέληση του, είναι και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο.

Απέφυγε τον τελευταίο καιρό να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για το τρίτο μετάλλιο, αλλά στο μυαλό του εδώ και μήνες, δεν υπάρχει άλλη σκέψη παρά να βρεθεί στο βάθρο.

Αντίπαλοι του θα είναι και στο Παρίσι, οι δύο Κινέζοι που ήταν στο βάθρο και στο Τόκιο. O κάτοχος του χρυσού μεταλλίου Λιου Γιανγκ που βγήκε πρώτος στο πρωτάθλημα της χώρας του με 15.400 όπως και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Γιου Χάο.

Ο Πετρούνιας μπαίνει νωρίς στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων, την επομένη της Τελετής Εναρξης, το πρωϊ του Σαββάτου 27 Ιουλίου, αγωνιζόμενος στον προκριματικό των κρίκων.

Εξασφαλίζοντας την πρόκριση θα περιμένει έως τις 4 Αυγούστου που είναι προγραμματισμένος ο τελικός του αγωνίσματος του και η μεγάλη μάχη για το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο.

Μαζί του θα έχει τις ευχές όλων των Ελλήνων φιλάθλων που θέλουν να τον καμαρώσουν για μία ακόμη φορά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.