Όσο περίεργο και να ακούγεται, το σεξ καραδοκεί σε κάθε γωνιά των εκάστοτε ολυμπιακών χωριών, εκτοπίζοντας ενδεχομένως κάθε αίσθηση άγχους και κούρασης των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το επιβεβαιώνει και η γερμανίδα πρώην ολυμπιονίκης Susen Tiedtke η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά πως το σεξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι «αναπόφευκτο ό,τι και να γίνει». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι διοργανωτές των φετινών αγώνων στο Παρίσι, δήλωσαν πως θα μοιράσουν ανδρικά και γυναικεία προφυλακτικά στους αθλητές.

Στην πραγματικότητα, από τη δεκαετία του 1980, μοιράζονται προφυλακτικά στην αρχή κάθε Ολυμπιακών Αγώνων για να διασφαλιστεί ότι οι αθλητές είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων, παρόλο που αυτό αποθαρρύνεται από τη διοργάνωση.

«Με τη σωστή διάρκεια προσμονής, η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη μπορούν να καταστείλουν το στρες και να μειώσουν ακόμη και τις αρνητικές σκέψεις»

Οι αθλητές είναι γνωστό ότι αφιερώνουν τη ζωή τους στους αγώνες, γεγονός που απαιτεί απίστευτα πολυάσχολα και μερικές φορές παράλογα προγράμματα προπόνησης κατά τη διάρκεια του έτους, αφήνοντας ελάχιστο χρόνο για κοινωνικοποίηση.

«Οι αθλητές βρίσκονται στη φυσική τους κορύφωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν τελειώνει ο αγώνας, θέλουν να απελευθερώσουν την ενέργειά τους», εξηγεί η Tiedtke, πρώην άλτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 και το 2000.

Η Susan Tiedtke

Τι λέει η επιστήμη

Η ειδικός σε θέματα σεξ και θεραπεύτρια σχέσεων Tammy Nelson αναφέρθηκε στο θέμα με κάποια επιστημονικά στοιχεία για να υποστηρίξει τις απόψεις της, προσθέτοντας: «Με τη σωστή διάρκεια προσμονής, η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη μπορούν να καταστείλουν το στρες και να μειώσουν ακόμη και τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα ενοχής και άγχους».

«Μπορεί να συμβάλλει σε μια αυξημένη επίγνωση των συναισθημάτων μας και μπορεί να εντείνει τη σεξουαλική μας επιθυμία», εξήγησε η ίδια.

Ορμόνες

Επεσήμανε επίσης πως:  «Ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η επινεφρίνη και η ντοπαμίνη είναι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή και τη σεξουαλική διέγερση».

Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της ευτυχίας, οπότε όταν είστε ευχαριστημένοι και αισθάνεστε επιτυχημένοι, το σώμα σας απελευθερώνει σεροτονίνη – τώρα φανταστείτε ότι μόλις κερδίσατε ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, τα επίπεδα σεροτονίνης θα ήταν πρωτοφανή.

Η ντοπαμίνη είναι γνωστή ως η ορμόνη και ο νευροδιαβιβαστής της «ευεξίας», είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου σας και το σώμα σας αναμφίβολα θα την απελευθερώσει σε αφθονία, αν θέσετε ένα νέο Ολυμπιακό ή Παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ποικιλία στο σεξ

Η Nelson τόνισε επίσης τη σημασία της «ποικιλίας στο σεξ», η οποία μπορεί να εξηγήσει γιατί οι αθλητές φαίνεται να κυκλοφορούν σαν να είναι σε ανοιξιάτικες διακοπές στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Η σεξουαλική ποικιλία μπορεί να αυξήσει την απελευθέρωση αδρεναλίνης, ντοπαμίνης και άλλων χημικών ουσιών που συμβάλλουν στη συγκίνηση και την περιπέτεια και μπορεί, για κάποιους, να κάνει την επιδίωξη του σεξ πιο ικανοποιητική», κατέληξε.