Εκλογές ΕΠΟ: H ευκαιρία που αναζητούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο
Ας κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα. Όχι μόνο τις εκλογές της ΕΠΟ. Αλλά και όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες εβδομάδες.
Κάτι κινείται. Είναι φανερό. Και είναι μια ευκαιρία που όλοι αξίζει να την κυνηγήσουν και να την αξιοποιήσουν προς όφελος του αθλήματος.
Το γεγονός της επανάκαμψης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Γιατί ναι μεν όλοι προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο, το ζήτημα όμως σχετίζεται με το ποιος έχει τις δυνατότητες να γυρίσει τις σελίδες του βιβλίου με θαυμαστή αποφασιστικότητα.
«Για να το αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», είπε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μαρινάκης στη Σούπερ Λίγκα. Εδωσε το στίγμα του. Για την κεντρική διαχείριση. Τον στόχο να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τοπ -12 του ranking της ΟΥΕΦΑ. Την ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδά του. Γενικά για το πώς θα κοιτάξει το μέλλον και θα σταματήσει να είναι δέσμιο αγκυλώσεων που πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Και ασφαλώς να απεγκλωβιστεί από νοοτροπίες παραγόντων παλαιολιθικής εποχής.
Τώρα, είχαμε μια ακόμη εξέλιξη που αγγίζει το εγχώριο ποδόσφαιρο. Την προεδρία της ΕΠΟ ανέλαβε ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ενας νέος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά με εμπειρία διοικητική. Η ηλικία, ας μην θεωρηθεί εκ των προτέρων ως το σημαντικότερο προσόν. Μετρούν οι ιδέες. Η διάθεση για προσφορά. Και τι μας είπε πάνω κάτω ο κ. Γκαγκάτσης; «Ολοι μαζί να πάμε ένα βήμα μπροστά για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Δεν ήταν ευχολόγιο. Αλλωστε, το πώς σκέφτεται ο νέος πρόεδρος το βλέπουμε εδώ και κάμποσο διάστημα με τις κινήσεις του, αυτές που τον έφεραν ήδη με αποδοχή περίπου στο 86%. Η συμφωνία για τον πάγκο της εθνικής ομάδας με τον κοινά αποδεκτό Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η πίστη του πως επιτέλους θα δημιουργηθεί «σπίτι» για όλες τις εθνικές ομάδες. Η σκέψη για το ποιο γήπεδο είναι το κατάλληλο για την άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης που εδώ και χρόνια μένει μακριά από επιτυχίες, όχι γιατί στερούνται ταλέντου οι ποδοσφαιριστές, αλλά διότι οι παράγοντες αδυνατούσαν να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών.
Μόνος του ο κ. Γκαγκάτσης ίσως δεν καταφέρει όσα περιμένει. Θέλει συνεργασία. Και θα έχει κοντά του στην Εκτελεστική Επιτροπή ανθρώπους που πιστεύουν στον όρο της «εξωστρέφειας». Η ΕΠΟ αλλάζει. Όπως και οι συσχετισμοί στα ενδότερα. Αλλωστε, όταν υπάρχει η παρουσία των κ. κ. Αγραφιώτη (Ολυμπιακός), Παπαδόπουλου (ΠΑΟΚ) και Μπέου (Βόλος) στην Εκτελεστική Επιτροπή (ένεκα της Λίγκας), αυτό σημαίνει πως οι εποχές που μια ομάδα είχε το πάνω χέρι και έστηνε ένα δικό της διευθυντήριο, παρήλθαν ανεπιστρεπτί.
Καιρός είναι το «όλοι μαζί» να το αγκαλιάσουν ακόμη και όσοι απέφυγαν να στηρίξουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Να το σκεφθούν διαφορετικά. Η ΑΕΚ για πολλούς είχε ταυτιστεί με την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Οι συμμαχίες ήταν στη σκέψη των περισσότερων.
Ωρα είναι οι πάντες να δουν την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους. Να μην την αφήσουν να περάσει…
- Φέργκιουσον: Η τελευταία μέρα του 1941 που άλλαξε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts του 2025
- Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε ο Χάρης Δούκας στο δημαρχείο της Αθήνας
- Google: Ποια πρόσωπα αναζήτησε περισσότερο ο πλανήτης το 2024
- Έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
- Φάμελλος: Η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητο στοιχείο μιας ισχυρής πολιτείας