Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η Κίμπερλι Τσιτλ δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς προκειμένου να παραιτηθεί

Την παραίτησή της έκανε γνωστή την Τρίτη (23/7) η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, έπειτα από την παραδοχή της για λάθη στην επιχείρηση την ημέρα που έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

«Αποτύχαμε», δήλωσε την Δευτέρα (22/7) ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η Τσιτλ και προσέθεσε: «Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας».

Να σημειωθεί ότι ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η επικεφαλής της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς προκειμένου να παραιτηθεί.

«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες», παραδέχθηκε η ίδια, ωστόσο, τόνισε πως «για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί».

Υπήρξαν διακομματικές εκκλήσεις στο Κογκρέσο για την παραίτησή της, ακόμη και πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές για την παραπομπή της σε δίκη.

Οι βουλευτές εξοργίστηκαν ιδιαίτερα μετά την εμφάνισή της για δημόσια κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων την Δευτέρα, όπου ήταν απρόθυμη να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις της επιτροπής.

«Είμαι η καλύτερη», έλεγε μια μέρα πριν

«Νομίζω ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για να ηγηθώ της Μυστικής Υπηρεσίας αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Τσιτλ την Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, πάντως, είπε στους δημοσιογράφους ότι η παραίτηση είναι «καθυστερημένη».

«Τώρα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια», τόνισε ο Τζόνσον. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη Μυστική Υπηρεσία ως υπηρεσία. Έχει μια απίστευτα σημαντική ευθύνη για την προστασία των προέδρων, των πρώην προέδρων και άλλων αξιωματούχων του εκτελεστικού κλάδου και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Στον αρχικό απόηχο των πυροβολισμών κατά του Τραμπ, η Τσιτλ ήταν κατηγορηματική ότι δεν θα παραιτηθεί.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024