Κάμαλα Χάρις: Το BBC διαλύει κάθε fake news γύρω από την υποψήφια των Δημοκρατικών
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες, με το BBC να σπεύδει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Στο στόχαστρο αντιπάλων της φαίνεται πως βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Κάμαλα Χάρις.
Μετά την απόσυρση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την εκλογική κούρσα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «βγήκε μπροστά» και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Από εκείνη τη στιγμή, έγινε στόχος fake news για τη ζωή της και την πολιτική της καριέρα, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αυτά προέρχονται από το στρατηγείο των Ρεπουμπλικανών.
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχονται ότι έχουν βάλει «μπροστά τις μηχανές» για να επιτεθούν στην Κάμαλα Χάρις.
Ήδη έχουν βγει στον αέρα οι πρώτες τηλεοπτικές «διαφημίσεις» εναντίον της, από το MAGA INC, ένα από τα μεγαλύτερα σουπερ-λόμπι που χρηματοδοτούν τον Τραμπ.
Διαλύει τα fake news το BBC
Μετά την πρώτη ημέρα της υποψηφιότητας Χάρις για τις εκλογές του Νοεμβρίου, το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο αποδομούνται τρεις βασικές θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για την Κάμαλα Χάρις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η φωτογραφία με τον Επστάιν
Ένα από τα πρώτα fake news που έγινε μάλιστα viral προτού διαψευστεί, ήταν η φωτογραφία της Κάμαλα Χάρις με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά σκάνδαλα, Τζέφρι Επστάιν.
Στη φωτογραφία φαίνεται η υποψήφια των Δημοκρατικών να στέκεται χαμογελαστή στο πλευρό του Επστάιν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε πρόκειται για προϊόν μοντάζ, καθώς ο δημιουργός της πήρε μια φωτογραφία που η Κάμαλα Χάρις στεκόταν στο πλευρό του συζύγου της, Ντάγκλας Έμχοφ και τον… αντικατέστησε με τον Επστάιν.
Η κατασκευασμένη ομιλία της
Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί και ένα ακόμα fake news για την Κάμαλα Χάρις και το οποίο έχει να κάνει με μία ομιλία της.
Στο συγκεκριμένο βίντεο ακούγεται να λέει πως «το σήμερα είναι σήμερα και το χθες ήταν σήμερα, χθες».
Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για επεξεργασμένο βίντεο, με τους δημιουργούς του να προχωρούν σε μοντάζ από ομιλία της το 2023, όπου όμως δεν λέει τίποτα τέτοιο.
Η καταγωγή της και η υποψηφιότητά της
Από τα πιο «δημοφιλή» fake news για την Κάμαλα Χάρις είναι ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια πρόεδρος, βάσει του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ούτε εκείνη ούτε οι γονείς της γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.
Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, μιας και η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών γεννήθηκε στην στις 20 Οκτωβρίου του 1964 στο Oakland στην Καλιφόρνια.
Οι γονείς της, μητέρα από Ινδία και πατέρας από Τζαμάικα, είχαν ήδη μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζονταν ως επιστήμονες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις