Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Φάταχ και Χαμάς συμφωνούν να σχηματιστεί «κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

Λωρίδα της Γάζας: Φάταχ και Χαμάς συμφωνούν να σχηματιστεί «κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

14 παλαιστινιακές παρατάξεις συνυπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τον σχηματισμό «προσωρινής κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης»

Πλήθος παλαιστινιακών παρατάξεων υπέγραψαν συμφωνία —τη «Διακήρυξη του Πεκίνου»— σε επίσημη τελετή με την οποία ολοκληρώθηκε ο διάλογος για τη συμφιλίωση από προχθές Κυριακή 21η ως σήμερα Τρίτη 23η Ιουλίου. Με την συμφωνία αυτή θα σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» για την ανάληψη της διακυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς και η Φάταχ, σε ανοικτή σύγκρουση για 17 χρόνια, είχαν αρχίσει διάλογο στην Κίνα τον Απρίλιο για να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Επιβεβαιώνει η Χαμάς

Μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι το κίνημά του υπέγραψε συμφωνία με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, ανάμεσά τους την αντίπαλη του Φάταχ, έπειτα από διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο.

«Σήμερα, υπογράφουμε συμφωνία για την εθνική ενότητα και λέμε ότι ο δρόμος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είναι η εθνική ενότητα. Δεσμευόμαστε στην εθνική ενότητα και καλούμε για αυτή», τόνισε.

Τι ανέφερε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι εξήρε σήμερα συμφωνία που προσυπέγραψαν 14 παλαιστινιακές παρατάξεις και προβλέπει να σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης» και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας αφού τερματιστεί ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στον θύλακο.

«Το σημαντικότερο είναι η συμφωνία που προβλέπει σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας», υπογράμμισε ο κ. Γουάνγκ αφού οι παλαιστινιακές παρατάξεις, ανάμεσά τους η Φάταχ και η Χαμάς, συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη στο Πεκίνο.

Sports in

Λαμπαδηδρόμος ο Snoop Dogg, φήμες πως ο Ζιντάν θα ανάψει τον ολυμπιακό βωμό

Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων θα βρίσκονται επίσης η Λετίσια Καστά, ο ράπερ MC Solaar και ο σπουδαίος Σεργκέι Μπούμπκα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024