Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν πάνω από δεκαπέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα που εξαπέλυσε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με στόχο το λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης της τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το διαδίκτυο).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας φτάνει σήμερα στην Κίνα για συνομιλίες σχετικά και με τον πόλεμο

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε ζημιές στην πόλη ως αυτό το στάδιο, διαβεβαίωσε ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, μέσω Telegram.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας στην Ουκρανία, Ντμίτρο Κουλέμπα μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα, ύστερα από πρόσκληση του Πεκίνου, για συνομιλίες αναφορικά με τον τρόπο τερματισμού του πολέμου μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας και τον πιθανό ρόλο της Κίνας σε μια διευθέτηση.

Σχεδόν 29 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Κουλέμπα θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις σε συνομιλίες με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κίνα στις 23-25 Ιουλίου, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίτευξη ειρήνης…

«Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η αναζήτηση μέσων για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα και ο ρόλος της Κίνας στην επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης ειρήνης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το Πεκίνο ανέφερε ότι η επίσκεψη του Κουλέμπα θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου, παρέχοντας ακόμα λιγότερες λεπτομέρειες (περισσότερα εδώ).