Σοκ έχει δημιουργήσει η είδηση ότι μια influencer, μόλις 24 ετών, πέθανε ενώ μετέδιδε ένα 10ωρο φαγοπότι με κέικ, κοτόπουλο και θαλασσινά σε χιλιάδες ακολούθους της.

Η Pan Xiaoting, από την Κίνα, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, ενώ έτρωγε 10 κιλά φαγητού.

Το στομάχι της είχε παραμορφωθεί σοβαρά και είχε γεμίσει με άπεπτη τροφή.

To γεγονόςa αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να έχει σκάσει (το στομάχι), προκαλώντας διαρροή στομαχικού οξέος και τροφής στην κοιλιά της, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail.

Τι είναι το Mukbang που οδήγησε σε θάνατο την 24χρονη influencer

Η Xiaoting – η οποία ήταν παχύσαρκη – έγινε διάσημη στην Κίνα για τις ζωντανές μεταδόσεις Mukbang, μια τάση που βλέπει ανθρώπους να τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού, συνήθως πολύ ανθυγιεινό φαγητό on camera. Προέρχεται από τη Νότια Κορέα.

Η Pan Xiaoting έκανε live streaming τον 10ωρο μαραθώνιο φαγητού της στις 14 Ιουλίου, όταν κατέρρευσε. Οι τηλεθεατές φέρεται να προσπάθησαν να παράσχουν εξ αποστάσεως βοήθεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με αιμορραγία στο στομάχι, αν και δεν είναι σαφές πριν από πόσο καιρό πήρε εξιτήριο.

Οι προειδοποιήσεις των γιατρών

Τώρα οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι influencers στη Δύση θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι – με αρκετούς δημιουργούς περιεχομένου στις ΗΠΑ να γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς.

Μεταξύ των πιο γνωστών δημιουργών περιεχομένου είναι ο Nicholas Perry, πιο γνωστός ως Nikocado Avocado στους 3,8 εκατομμύρια οπαδούς του στο YouTube.

Ο 32χρονος, από την Πενσυλβάνια, έχει γίνει πολυεκατομμυριούχος βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του να τρώει αθεράπευτες ποσότητες φαγητού και καταγράφοντας το ταξίδι του για την αύξηση του βάρους του σε ανισόρροπα βίντεο.