Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Λουσί Καστέτς προτείνει η Αριστερά για πρωθυπουργό της Γαλλίας

Τη Λουσί Καστέτς προτείνει η Αριστερά για πρωθυπουργό της Γαλλίας

Η οικονομολόγος Λουσί Καστέτς είναι η πρόταση του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Αριστεράς για πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Στο πρόσωπο που θα προτείνουν για πρωθυπουργό της Γαλλίας κατέληξαν τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς ανακοίνωσε σήμερα ότι προτείνει τη Λουσί Καστέτς, ένα μη πολιτικό πρόσωπο, για τον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας.

Η Λουσί Καστέτς είναι 37 ετών, οικονομολόγος, διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στο δήμο του Παρισιού και συμμετέχει ενεργά σε οργανώσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, η Καστέτς έχει εργαστεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση των κομμάτων της Αριστεράς δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη που έχει προγραμματίσει να δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Παρ’ όλο που η συναίνεση φαίνεται να βάζει τέλος στις εσωτερικές διαμάχες στην εύθραυστη ομάδα των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, των Κομμουνιστών και της σκληρά αριστερής Αδέσμευτης Γαλλίας (LFI), παραμένουν εμπόδια για να μπορέσει η Καστέτς να τοποθετηθεί επικεφαλής μιας πιθανής νέας αριστερής κυβέρνησης.

Αποδέχθηκε την πρόταση

Όπως μεταδίδει το AFP, η Λουσί Καστέτς αποδέχθηκε την υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία «με μεγάλη ταπεινότητα αλλά και μεγάλη πεποίθηση» ότι θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και μεταδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, η Λουσί Καστέτς δήλωσε ότι επιθυμεί «την κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος» που αποφάσισε πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές η γαλλική κυβέρνηση και ότι, αν οριστεί πρωθυπουργός, στόχος της θα είναι η ενίσχυση του γαλλικού δημόσιου τομέα καθώς και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας προς προοδευτικότερες κατευθύνσεις.

Παράλληλα, τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024