Λίγα 24ωρα μετά την απόσυρσή του από την κούρσα των εκλογών και μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κάμαλα Χάρις, ο Τζο Μπάιντεν «έσπασε» τη σιωπή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να πάρει θέση στα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι στελέχη των Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ότι θα πάρουν τα όπλα σε περίπτωση ήττας από τους Δημοκρατικούς.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε τα όσα ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στην πολιτεία του Οχάιο, Τζορτζ Λανγκ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπολικανών, Τζέι Ντι Βανς.

«Πιστεύω ολόψυχα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζέι Ντι Βανς είναι η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε τη χώρα μας. Πολιτικά, φοβάμαι ότι αν χάσουμε, θα χρειαστεί εμφύλιος πόλεμος για να σωθεί η χώρα. Και θα σωθεί. Είναι το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας» είχε πει ο Λανγκ.

Η ανάρτηση Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικανοί «προτρέπουν σε βία και απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

«Δεν μπορείτε να αγαπάτε τη χώρα μας μόνο ότι κερδίζετε. Ελάτε να λύσουμε τα προβλήματά μας με δημοκρατικές διαδικασίες και να εκλέξουμε την Κάμαλα Χάρις ως την επόμενη πρόεδρο των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα πήρε όλα πίσω

Με δήλωσή του ο Τζορτζ Λανγκ έσπευσε να πάρει πίσω τα όσα είπε για πιθανό εμφύλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα σχόλια που έκανα νωρίτερα σήμερα σε συγκέντρωση στο Μίντλταουν δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις απόψεις μου», ανέφερε ο Λανγκ στη δήλωσή του.

«Λυπάμαι για τα διχαστικά σχόλια μέσα στον ενθουσιασμό της στιγμής. Ειδικά μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει όλοι – συμπεριλαμβανομένου εμού- να προσέχουμε τι λέγεται σε πολιτικές εκδηλώσεις» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στην πολιτεία του Οχάιο.