Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πανώλη αιγοπροβάτων: Συνεχίζονται οι έλεγχοι - Θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία rapid test

Πανώλη αιγοπροβάτων: Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία rapid test

Πανώλη αιγοπροβάτων: Εκτιμάται ότι σε μία εβδομάδα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση της πανώλης των αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σήμερα, Τετάρτη, θα υπάρξουν αντίστοιχα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην πρώτη ζώνη προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου, όπου βρέθηκε το δεύτερο κρούσμα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία rapid test για την ανίχνευση του ιού της πανώλης των μηρυκαστικών αλλά και άλλων ιώσεων που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο

Εκτιμάται ότι σε μία εβδομάδα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα, και στη Β’ ζώνη επιτήρησης των μονάδων των παραπάνω περιοχών.

«Το rapid test θα διατίθεται από την εταιρεία»

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφασίστηκε χρηματοδότηση για τη δημιουργία rapid test για την ανίχνευση του ιού της πανώλης των μηρυκαστικών αλλά και άλλων ιώσεων που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο.

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας σε δήλωσή του ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία με τη λαρισινή εταιρεία βιοτεχνολογίας «prognosis biotech», η οποία θα χρηματοδοτηθεί και πολύ σύντομα θα παραδώσει στην Περιφέρεια το rapid test το οποίο φυσικά θα διατίθεται από την εταιρεία και θα προσφέρει πολλά στη μάχη που δίνει η Θεσσαλία για την προστασία του ζωικού της κεφαλαίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τρέλα με Βεζένκοφ στο λιμάνι

Μετράνε τις ώρες για την επισημοποίηση της μεγάλης επιστροφής – Γιατί τον περιμένει και ο Πίτερς, τι συμβαίνει με Πετρούσεφ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024